Aktualno

VODEĆI VELETRGOVAC ELEKTROMATERIJALOM Lipapromet donosi nove sadržaje i konkurentnije proizvode

VODEĆI VELETRGOVAC ELEKTROMATERIJALOM Lipapromet donosi nove sadržaje i konkurentnije proizvode

Tvrtka Brenum d.o.o. svoje je poslovanje, vezano uz veleprodaju i maloprodaju elektroma­terijala prvog dana lipnja prepustila renomiranoj hrvat­skoj tvrtki Lipapromet d.o.o. koja je već dugi niz godina jedna od vodećih veletrgovaca elektromaterijalom i dis­tributer rasvjetnih rješenja u Hrvatskoj, a i šire. Ovog ponedjeljka Lipapromet je započeo s radom u bivšoj poslovnici Brenuma na Batali.

Predsjednik Uprave tvrtke Lipapromet Darko Balun za DuList je rekao kako je dolazak u Dubrovnik bio logičan slijed događaja, ali i nastavak tradicije budući da su dugogodišnji partneri s Brenumom. Više od dva deset­ljeća ove dvije tvrtke funkcioniraju, ne samo kao partneri, nego i prijatelji.

VODEĆI VELETRGOVAC ELEKTROMATERIJALOM Lipapromet donosi nove sadržaje i konkurentnije proizvode

— Lipapromet želi raširiti program, donijeti nove sadržaje i konkurentnije proizvode, a rad nastavljamo s istim timom lokalnih ljudi. To je jedan od većih razloga zbog kojega smo došli na jug Hrvatske – rekao je Balun. Jer, ‘ljudi tvore tvrtku i biznis’. Izrazito su optimistični jer je već prvi dan, kako ističe predsjednik Uprave, svojevrstan dokaz da će se dolazak u Dubrovnik isplatiti, prvenstveno zbog tržišta koje je okrenuto turizmu.

— Za nas ovo predstavlja novi izazov, ali i novu tržišnu mogućnost da se dokažemo sa svojim potencijalima – navodi Balun. Lipapromet je već 29 godina na tržištu kao vodeći veletrgovac elektroonstalacijskog materijala i rasvjete, a posebno u projektiranju rasvjetnih rješenja. No, ovo je tek početak, ističe, a u sljedeća dva mjeseca planiraju investirati u izgled butige, odnosno u njenu rekonstrukciju i redizajn.

VODEĆI VELETRGOVAC ELEKTROMATERIJALOM Lipapromet donosi nove sadržaje i konkurentnije proizvode

— Nakon toga ćemo napraviti službeno otvaranje za kupce, prijatelje i partnere Brenuma, a danas Lipapromet poslovnice u Dubrovnik. Zahvaljujemo se cijelom Brenumu, pogotovo obitelji Jakobušić na ukazanom povjerenju da baš naša tvrtka bude odabrani partner – ističe Balun.

Lukša Jakobu­šić u nedavnom je razgovoru za DuList istaknuo da je posao kojeg je prije 25 godina započela njegova obitelj, ‘predao u dobre ruke’. Tvrtka Brenum i dalje nastavlja egzistirati kroz One Suite Hotel koji je otvoren 2017. godine.

— Hotel je bio velika točka preokreta. Fokus poslovanja preusmjerio se na hotelijerstvo, u kojem nismo imali nikakvog prijašnjeg iskustva. Došli smo u situaciju kad se, kako se kaže, trebalo ‘akomodavat’ s vremenom zbog čega smo počeli drukčije percipi­rati stvari – rekao je Jakobušić.

— Donošenje odluka je sastavni dio kako života tako i poslovanja. Osje­ćao sam da više ne mogu aktivno sudjelovati u operativnim procesima koji se odvijaju u poslovnoj cjelini elek­tromaterijala, prodaje i inženjeringa. Ponestalo mi je elana i teško sam pro­nalazio fokus. Shvatio sam da je stvari bolje otpustiti nego ih mrcvariti pod svaku cijenu. Moram priznati da nije bilo lako donijeti ovakvu odluku jer su tu, osim poslovnih konotacija, bili uključeni i sentimentalni i moralno odgovorni faktori – kazao je Jakobušić te istaknuo kako ‘će se uz vodstvo gospodina Mata Lipovca i gospodina Darka Baluna te uz njihov zagrebački uhodani tim stvoriti jedna nova ener­gija’.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist