Natrag
13.12.2018 22:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Privatnost podataka

 

dulist d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima našim korisnicima, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o našim čitateljima, informira ih o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke o uklanjanju osobnih podataka.  Tvrtka dulist d.o.o. ne prikuplja Vaše osobne podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima, čime dajete privolu na njihovo korištenje u niže navedene svrhe.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke dulist d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Vaše osobne podatke prikupljamo i obrađujemo kada stupite u interakciju s nama primjerice kad nam se obraćate telefonom, putem maila, pošte ili na neki drugi način. Tvrtka dulist d.o.o. neće zadržati osobne podatke duže nego što je to neophodno u odnosu na svrhe za koje su izvorno prikupljeni.

dulist d.o.o. se obvezuje primjenjivati maksimalne mjere sigurnosti u svrhu zaštite interesa čitatelja i sprječavanja eventualnih zlouporaba informacija. 

  • Zaštita osobnih podataka

Poduzimamo sve razumne mjere kako bi zaštitili Vaše osobne podatke od neovlaštenog pristupa, otkrivanja, izmjene ili uništenja, i nastojali održati osobne podatke preciznim i ažurnim koliko je moguće. Za mrežne transakcije primjenjujemo ssl certifikat te je sva komunikacija od i prema korisniku enkriptirana. Pri tom dakako moramo uzeti u obzir da ni jedan sigurnosti sustav ili sustav internetskog prijenosa podataka ne može jamčiti potpunu sigurnost.

  • Relativni pravni okvir

Naši poslovni i interni računalni sustavi, pa tako i portal dulist.hr s njegovim poddomenama osmišljen je u skladu s nacionalnim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka te privatnost korisnika i to: Zakonom o zaštiti potrošača, Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN, 42/2018)
i Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti osobnih podataka (GDPR)

Sukladnost portala gore navedenim zakonskim propisima vjerojatno znači da je naša web stranica  sukladna sa zakonima o zaštiti podataka i privatnosti korisnika koje su postavile i mnoge druge zemlje. Ako niste sigurni je li ta web lokacija u skladu s posebnom zakonskom regulativom o zaštiti podataka i zakonima o zaštiti podataka u vašoj domovini, obratite nam se na mail adresu dpo@dulist.hr radi pojašnjenja.

  • Osobne informacije koje se prikupljaju i razlozi zašto se prikupljaju

Osim za obavljanje naše temeljne zadaće – izvještavanja i informiranja javnosti dulist d.o.o. prikuplja i koristi osobne podatke iz sljedećih razloga:

Interakcija s korisnicima
Ukoliko nas odlučite kontaktirati putem maila, šaljete nam upit, Vaše vijesti, zainteresirani ste za preplatu na tjednik ili neki od poklona koje Vam povremeno dijelimo pa ste nam mailom poslali Vaše osobne podatke poput imena i prezimena i/ili kontakt telefona, niti jedan od podataka koje isporučujete neće biti pohranjen na ovoj web stranici i neće biti prenesen ili obrađen od strane bilo kojeg od trećih strana obrađivača podataka.
Podaci poslani e-poštom bit će nam poslani putem Simple Mail Transfer Protokola (SMTP). Naši SMTP poslužitelji zaštićeni su TLS-om (ponekad poznatim kao SSL) što znači da je sadržaj e-pošte šifriran pomoću SHA-2, 256-bitne kriptografije prije slanja preko interneta. Sadržaj e-pošte dešifriraju naša lokalna računala i uređaji.

Mali oglasi
Za objavu besplatnih malih oglasa morate dostavljati podatke koje su propisane odredbama Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti (NN 61/11), a koji zakon obvezuje i fizičke osobe koje naručuju oglase. Korisnici su dužni prilikom registracije navesti podatke o svojem identitetu kao što su: ime i prezime, adresa, grad, e-mail, godina rođenja. Svi podaci potrebni za registraciju moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka. Za točnost svih navedenih podatka korisnik jamči sukladno odredbama gore navedenog Zakona.

Cookies ili kolačići
dulist.hr koristi „cookie“ programe kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije portal prepoznaje i pamti Vaš preglednik (browser). Kako bi posjet ovoj internetskoj stranici bio što ugodniji, funkcionalniji i praktičniji, portal dulist.hr sprema na vaše računalo određenu količinu informacija, takozvanih cookies (kolačići). Oni služe da bi web stranica radila optimalno i kako bi se poboljšalo vaše iskustvo pregledavanja i korištenja. Prema direktivi Europske unije i Izjavi o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018. godine (GDPR), obavezni smo prije pohranjivanja kolačića zatražiti Vašu suglasnost. Odabirom potvrdne opcije pristajete na uporabu kolačića, a njihovim blokiranje i dalje možete pregledavati naše stranice, no određene mogućnosti bit će vam ograničene. Naglašavamo da ni u kojem slučaju ne dolazi do identifikacije osoba koje stoje iza tih podataka niti do prikupljanja osobnih podataka.

Praćenje posjeta web lokaciji
Kao i većina portala, dulist.hr upotrebljava Google Analytics (GA) za praćenje interakcije korisnika. Koristimo ove podatke kako bismo utvrdili broj ljudi koji upotrebljavaju našu web stranicu kako bismo bolje razumjeli kako pronalaze i upotrebljavaju našu web stranicu i da vidimo njihovo putovanje kroz web stranicu.
Iako GA bilježi podatke kao što su vaša geografska lokacija, vaš uređaj, internetski preglednik i operativni sustav, nijedan od tih podataka ne može vas osobno identificirati. GA također bilježi IP adresu računala koja bi se mogla koristiti za osobnu identifikaciju, ali Google nam ne daje pristup tome. Google smatramo obrađivačem podataka treće strane. GA upotrebljava kolačiće, a detalje o njima možete pronaći na Googleovim vodičima za razvojne programere.
Onemogućavanje kolačića na vašem internetskom pregledniku zaustavit će GA da prati bilo koji dio vašeg posjeta bilo kojem dijelu ove web stranice.

Partnerske tvrtke koje obrađuju podatke (treće osobe)
Koristimo određeni broj usluga poslovnih partnera za obradu osobnih podataka u naše ime. Ove tvrtke su pažljivo odabrane i sve su u skladu s propisima.

 

  • Live web kamere

Live web kamere koje prenosimo s portala JustDubrovnik.com u vlasništvu tvrtke dulist d.o.o. donose prikaz uživo. Pri tome su upravljene na način da se ne omogućuje prikaz osoba koji bi omogućavao identifikaciju. Ne stvaramo snimke, ne prikupljamo i ne radimo bilo kakvu obradu osobnih podataka s tim u svezi. Budući da ne stvaramo snimke, nemamo niti sustav pohrane.  

  • Privatnost djece

Sukladno članku 19., stavku 1. Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018), dulist d.o.o. po pitanju zaštite osobnih podataka, djecom smatra sve osobe mlađe od 16 godina, te ne traži niti prikuplja osobne podatke djece ili o njima bez suglasnosti nositelja roditeljske odgovornosti. Tvrtka dulist d.o.o. na svom portalu ne prikuplja svjesno osobne podatke osoba mlađih od 16 godina, a ukoliko podatke dobije od djece poduzet će sve razumne napore, kako bi ih obrađivalo samo uz suglasnost nositelja roditeljske odgovornosti.

  • Vaša prava

U vezi s podacima koje ste nam otkrili imate (I) pravo uvida u osobne podatke koji se obrađuju, (II) pravo na ispravak ili brisanje osobnih podataka, (III) pravo na ograničavanje obrade, (IV) pravo na ulaganje prigovora na obradu, (V) pravo prenijeti podatke drugom voditelju obrade, (VI) pravo povući privolu, (VII) pravo podnošenja prigovora nadzornom tijelu. Za ostvarenje svih ovdje navedenih prava, jednostavno nas obavijestite sukladno primjenjivim propisima na mail: dpo@dulist.hr.

  • Kršenje privatnosti podataka

O svakom kršenju privatnosti podataka iz naše baze obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od prekršaja, ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da se može otkriti identitet vlasnika podataka.

  • Promjene izjave o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati u skladu s zakonodavstvom ili razvojem industrije. Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike portala o tim promjenama. Umjesto toga, preporučujemo da povremeno provjeravate ovu stranicu za sve izmjene Izjave.

  • Ostale informacije

Pri obradi Vaših osobnih podataka koji se temelje na Vašem pristanku dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu ili profiliranje, kako bi kontakt s Vama bio individualniji te kako bi mogli našu uslugu u potpunosti prilagoditi Vašim potrebama i željama. Navedene podatke također možemo koristiti za naše interne statističke i analitičke svrhe.
Nama je stalo do Vašeg mišljenja o pruženim uslugama te Vas u tu svrhu možemo zamoliti da ispunite tzv. anketne upitnike kako bi nas mogli ocijeniti. Navedeno nam omogućava da analiziramo razne aspekte naše usluge i naš novinarski rad, kako bi je/ga mogli razvijati i još više unaprijediti. Podatke prikupljene na taj način obrađujemo samo na temelju Vašeg pristanka. Ovim putem isto tako napominjemo da je korištenje Vaših osobnih podataka u marketinške svrhe moguće samo temeljem Vašeg izričitog pristanka. Ukoliko nam pružite navedeni pristanak, pravodobno ćemo vas obavještavati o svim pogodnostima, popustima, događanjima i pripadajućim uslugama za koje vjerujemo da bi Vam bile od interesa. Navedeni pristanak možete povući u svakom trenutku na način da nas obavijestite preko kontakta navedenog u ovoj izjavi.

  • Ostalo 

Ova Izjava o zaštiti osobnih podataka primjenjuje se od 25. svibnja 2018. godine sukladno Uredbi EU 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka od 27. travnja 2016. godine (Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR) odnosno Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN, 42/2018)

Tvrtka dulist.hr do.o.o je imenovala voditelj obrade u smislu ove Izjave. Kontak mail: dpo@dulist.hr.

Dubrovnik, 22. svibnja 2018.

 

 

 

 

 

 

   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana