Politika

GRADSKO VIJEĆE ‘Amenovani’ TT blok na Osojniku, odlagalište na Pobrežju, linija za Kalamotu i cijene obroka u vrtićima

GRADSKO VIJEĆE 'Amenovani' TT blok na Osojniku, odlagalište na Pobrežju, linija za Kalamotu i cijene obroka u vrtićima

Gradski vijećnici na 15. su sjednici jednoglasno i bez rasprave usvojili Prijedlog odluke o donošenju Urbanističkog plana uređenja ‘Tehničko-tehnološki blok Osojnik’.

Maja Madiraca i Larisa Bačić iz tvrtke izrađivača plana Urbos iz Splita uvodno su predstavili UPU ‘TTB Osojnik’, istaknuvši kako je cilj plana bio osmisliti budući sadržaj tog područja za gospodarenje otpadom. O projektu možete više pročitati ovdje.

Gradski vijećnici također su usvojili Prijedlog odluke o određivanju lokacije za odlaganje viška iskopa koji predstavljaju sirovinu kod izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika.

-Grad je otkupio dvije parcele na Pobrežju, koje će služiti u istu svrhu kao i ona na Osojniku. Zahtjevi će se podnositi komunalnom odjelu – obrazložio je odluku pročelnik Đuro Šutalo.

Vijećnici su  jednoglasno izabrali najpovoljnijeg ponuditelja u linijskom brodskom prometu Dubrovnik – Kalamota.

-Ponuditelj je Regina Maris, koja je i dosad plovila. Ugovor vrijedi na dvije godine. Dosad je to bilo lijepo odrađivano. Ponuda je nešto viša od procijenjene vrijednosti, ali osigurali smo sredstva – rekao je pročelnik Marko Miljanić.

-Ovaj brod je neophodan za Kalamotu, radi đaka, ali i ljudi koji tamo žive. Smatram da ono što se dosad plaćalo nije bilo dovoljno. Tamo se hotel obnovio, trebalo bi možda i s njima razgovarati da i oni malo ‘kapnu’ – istaknuo je vijećnik Rikard Rossetti.

Vijećnici su podržali i novu cijenu dnevnog obroka u vrtićima.

-Utvrdili smo cijenu koštanja dnevnog obroka prema planu nabave za namirnice, prosječnom broju polaznika te vremenu. Cijena obroka je 10 kuna – objasnio je pročelnik Dživo Brčić.

-Ako smo se već prijavili na EU fondove ‘Učinkoviti ljudski potencijali’, je li onda bilo moguće i osigurati te ljudske potencijale? – pitala je Tatjana Šimac Bonačić, na što joj je odgovoreno kako je edukacija zaposlenika obuhvaćen projektom.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist