Aktualno

FRANKOVIĆ OŠTRO O DOGAĐANJIMA NA BABINOM KUKU Ako su ušli u milimetar javne površine, morat će rušiti!

FRANKOVIĆ OŠTRO O DOGAĐANJIMA NA BABINOM KUKU Ako su ušli u milimetar javne površine, morat će rušiti!

Nakon današnjih događanja na Babinom kuku koja nisu prošla bez policijskog izvida, tražili smo komentar gradonačelnika Mata Frankovića.

Podsjetio je kako će se na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika raspravljati o prijedlogu ugovora kojeg bi Grad Dubrovnik trebao sklopiti s više investitora koje zastupa tvrtka Tricikl, a odnosi se na izgradnju ceste zvane OS 3 Babin kuk.

-Naime, sukladno predloženom ugovoru, investitori bi u potpunosti trebali snositi financijske troškove izvlaštenja, kao i izgradnje navedene ceste. Nemam konkretne informacije o recentnim događajima na Babinom kuku, ali iznenađuje činjenica da su pojedinci voljni bez ikakvih dozvola vršiti iskope, proširivati cestu, a da za isto nemaju apsolutno nikakvu dozvolu i punomoć. Nažalost, još jednom se pokazuje kako je u Gradu Dubrovniku žurno potrebna građevinska inspekcija. Zanimljivo će zasigurno biti pratiti izdavanje uporabnih dozvola za navedeme građevine, a ja im već sada mogu poručiti da nećemo dozvoliti ni jedan jedini milimetar ulaska u javne površine Grada Dubrovnika. Stoga ako su ušli, morat će rušiti – ističe gradonačelnik.

Podsjetimo, tvrtka Valamar postavila zaštitnu ogradu na granicu svog zemljišta na Babinom kuku. Naime, riječ je o preko stotinu metara četvornih zemljišta koje je obitelj Sršen koristila neovlašteno za pristup do svog novoizgrađenog objekta. Potvrđeno je to u ponedjeljak ujutro nakon izvida geodetskog stručnjaka.

Podsjetimo, policija je istog dana nešto iza 13 sati izašla na očevid. Iz policije za DuList navode kako nema elemenata kaznenog ni prekršajnog djela, već se radi o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist