Aktualno

SPORNA PROMETNICA Valamar ogradio svoje zemljište na Babinom kuku

SPORNA PROMETNICA Valamar ogradio svoje zemljište na Babinom kuku
dav

Tvrtka Valamar postavila je zaštitnu ogradu na granicu svog zemljišta na Babinom kuku. Naime, riječ je o preko stotinu metara četvornih zemljišta koje je obitelj Sršen koristila neovlašteno za pristup do svog novoizgrađenog objekta. Potvrđeno je to u ponedjeljak ujutro nakon izvida geodetskog stručnjaka.

Podsjetimo, policija je istog dana nešto iza 13 sati izašla na očevid. Iz policije za DuList navode kako nema elemenata kaznenog ni prekršajnog djela, već se radi o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Naime, kako smo već pisali Grad Dubrovnik na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća planira donijeti zaključak kojim bi dao suglasnost tvrtci Tricikl d.o.o. Dubrovnik, za izgradnju i financiranje troškova izgradnje prometnice predviđene UPU-om Babin Kuk. Međutim, vlasnici zemljišta na Babinom kuku upozoravaju kako postupak izvlaštenja nije obavljen te nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Naime, gradskom odlukom, o kojoj će vijećnici glasovati u utorak, trebao bi se osigurati pristup do stambenog objekta obitelji Sršen, a oni su tijekom gradnje stambenog objekta dodatno nasipali zemljište tako da danas buduća cesta više nije u granicama predviđenim UPU-om.

Nakon što je javnosti na problem prva ukazala Viktorija Knežević, pravna zastupnica Lovre Banovića kojemu je obitelj Sršen neovlašteno koristila zemljište za pristup do svog novoizgrađenog stambenog objekta ispostavilo se da je isti slučaj i s terenom Valamara.

Tvrtka Valamar je još 2017. godine dala suglasnost Gradu Dubrovniku koji je trebao napraviti izvlaštenje dijela zemljišta za buduću dvotračnu prometnicu na Babinom kuku. Sada se utvrdilo, doznali smo u Valamaru, kako su Sršeni za pristup svom objektu neovlašteno koristili njihovo zemljište koje nije u obuhvatu planirane ceste.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist