Kultura

Zvijezde Saše Stubičara na dubrovačkim ulicama

Bogata dubrovačka tradicija božićnog ukrašavanja iskoračit će u nešto novo.

U sklopu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. ukrasit će se i one ulice kojima svakodnevno prolazimo, ali su u ovo predbožićno vrijeme ostale neukrašene.

Vodeći se spoznajom da u blagdansko doba nitko ne treba biti zanemaren (pa tako ni ulice) odjenut ćemo ih u božićno ruho, ali na novi način.

Radionicu izrade zvijezda od žičanih vješalica vodio je od 8. do 12. prosinca Saša Stubičar, samostalni umjetnik i dizajner koji stvara božićnu čaroliju iz svakodnevnih predmeta. U njegovim vještim rukama, obične žičane vješalice pretvaraju se u raskošne božićne zvijezde.

S njim su dubrovačke zvijezde u Lazaretima izrađivali učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića, uz profesoricu Ivanu Dražić Selmani, a kao rezultat zajedničkog rada krošnje u Ulici Dantea Alighierija zasjat će sutra novim sjajem.

Svi zainteresirani sugrađani dobrodošli su sutra, 17. prosinca od 15 do 19 sati u Ulicu Dantea Alighierija gdje mogu sudjelovati u božićnom ukrašavanju tog dijela grada.

Pročitajte još

Ljubitelji jazza, Igre za vas donose pravu poslasticu

Dulist

MOGUĆNOSTI SURADNJE Sastanak Igara, Grada Dubrovnika i francuskog Ministarstva kulture

Dulist

IGRA I VEČERAS Maestralna predstava ‘Tko pjeva zlo ne misli’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija