Kultura

Zvijezde Saše Stubičara na dubrovačkim ulicama

Bogata dubrovačka tradicija božićnog ukrašavanja iskoračit će u nešto novo.

U sklopu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture 2020. ukrasit će se i one ulice kojima svakodnevno prolazimo, ali su u ovo predbožićno vrijeme ostale neukrašene.

Vodeći se spoznajom da u blagdansko doba nitko ne treba biti zanemaren (pa tako ni ulice) odjenut ćemo ih u božićno ruho, ali na novi način.

Radionicu izrade zvijezda od žičanih vješalica vodio je od 8. do 12. prosinca Saša Stubičar, samostalni umjetnik i dizajner koji stvara božićnu čaroliju iz svakodnevnih predmeta. U njegovim vještim rukama, obične žičane vješalice pretvaraju se u raskošne božićne zvijezde.

S njim su dubrovačke zvijezde u Lazaretima izrađivali učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića, uz profesoricu Ivanu Dražić Selmani, a kao rezultat zajedničkog rada krošnje u Ulici Dantea Alighierija zasjat će sutra novim sjajem.

Svi zainteresirani sugrađani dobrodošli su sutra, 17. prosinca od 15 do 19 sati u Ulicu Dantea Alighierija gdje mogu sudjelovati u božićnom ukrašavanju tog dijela grada.

Pročitajte još

‘Početak kraja’ umjetnice Maje Kovačević u Galeriji Flora

Dulist

Negromant je probudio Grad. Otvorene su 71. Igre!

Dulist

REDATELJICA MARINA PEJNOVIĆ Negromant će probuditi Grad!

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija