Natrag
19.4.2019 06:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županiji još četiri milijuna za zdravstvenu zaštitu

14.4.2017 @ 16:03 Dulist Županija

Podijelite:

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., donijelo je Odluku o financiranju projekta ‘Poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti Domova zdravlja i koncesionara Dubrovačko neretvanske županije’.

Vrijednost projekta iznosi gotovo četri milijuna kuna (3.922.545,24 HRK) od čega je gotovo tri milijuna (2.922.403,20 HRK) bespovratnih sredstava.

Odluka je donesena temeljem raspisanog Poziva za dostavu projektnih prijedloga ‘Poboljšanje pristupa primarnoj zaštiti s naglaskom na deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini’.

Korisnici sredstava su Dom zdravlja ‘Dr. Ante Franulović’ – Vela Luka za ulaganja u infrastrukturne zahvate (ugradnja lifta za osobe s invaliditetom u Veloj Luci i Blatu) te medicinsko-tehničku opremu za opću/obiteljsku medicinu, pedijatriju (zdravstvenu zaštitu predškolske djece), ginekologiju (zdravstvenu zaštitu žena) i stomatologiju (stomatološka zdravstvena zaštita / dentalna medicina), Dom zdravlja Dubrovnik za medicinsko- tehničku opremu na otocima Koločepu, Lopudu i Mljetu te Pelješcu (ambulanta Ston i Janjina) te Ordinacija dentalne medicine Sanje Trutine Trogrlić na otoku Mljetu.

Nabavom navedene opreme unaprijedit će se zdravlje otočkog stanovništva i poluotoka Pelješca, poboljšati sigurnost pacijenata te osigurati dostupnost, kvaliteta i učinkovitost pružatelja zdravstvenih usluga.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana