Natrag
19.4.2019 08:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županiji iz EU 25,1 milijuna kuna

26.11.2011 @ 12:41 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić predstavio je na konferenciji za novinare 25,1 milijun kuna vrijedne donacije iz programa IPARD Europske unije

(Mjera 301- „Poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture“) koje su dobili Grad Opuzen te općine Dubrovačko primorje, Blato i Konavle.

Naime, Opuzen je dobio darovnicu s 4,1 milijun kuna, Primorje 7 milijuna kuna za projekt ukupno vrijedan 8,9 milijuna kuna, Konavle 7 milijuna kuna, a Blato 7 milijuna kuna za projekt ukupno vrijedan 9,8 milijuna kuna.

Opuzen i Primorje kao konzultanta u projektu imali su Regionalnu razvojnu agenciju DUNEA, Blato je samo odradilo projekt uz pomoć djelatnica koje su za izradu projekata obučene u DUNEA-i, a Konavle su koristile usluge drugog konzultanta. Župan Dobroslavić pohvalio je Opuzen i tri općine te DUNEA-u zbog uspješno odrađenog posla na ispunjavanju zahtjevnih uvjeta EU- natječaja za poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture te je dodao kako se nada da će i druge jedinice lokalne samouprave slijediti ovaj primjer.

-U predizbornom programu, kojim smo dobili povjerenje građana i preuzeli odgovornost za upravljanje Županijom, naglasili smo kako ćemo „otkriti“ čemu služe EU-fondovi jer to dosadašnje vlasti nisu znale uraditi. Uveli smo red u DUNEA-u, usvojili smo Strategiju razvoja DNŽ, te otvorili Ured DNŽ u Bruxellessu. Taj je Ured otvorio vrata Županiji za EU i EU za županiju, ali je i potaknuo općine i gradove s područja Županije da se angažiraju na tom polju. Predstavljanjem ovih donacija javnosti želimo pokazati da ne samo da predano radimo na ispunjenju zadaća iz programa rada već da možemo pokazati i rezultate – kazao je župan i dodao kako je DUNEA i kroz druge programe EU osigurala značajna sredstva.

Jedan od načelnika koji su dobili sredstva iz EU fondova, načelnik Blata Ivo Gavranić, naglasio je kako je Općina sama vodila projekt i to nakon što su njene djelatnice prošle obuku u DUNEA-i. Gavranić je kazao kako će Blato ova sredstva iskoristiti za realizaciju prve faze gradnje centralnog odvodnog sustava s kolektorom i pročišćivačima te mjesne mreže. Zahvalivši Županiji i DUNEA-i na pomoći, Gavranić je kazao kako su ova četiri projekta pokazala da jedinice lokalne samouprave mogu pružiti svojim stanovnicima sve što im je potrebno.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana