Županija

Županiji 10,4 milijuna kuna za poduzetnički centar u Pločama

Ploče

Odlukom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Dubrovačko-neretvanskoj županiji odobren je projekt ‘Izgradnje i opremanja Poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama’ u vrijednosti od 10.362.386,44 kuna.

Naime, Županija je u svrhu svojih nastojanja i potpora poduzetništvu u cjelini, osobito poduzetnicima početnicima, sklopila sporazum s Gradom Ploče u svezi osiguranja zemljišta, izradila prethodnu dokumentaciju, ishodila građevinsku dozvolu te prijavila ovaj projekt prošle godine na natječaj Ministarstva poduzetništva i obrta ‘Razvoj poslovne infrastrukture’.

Izgradnja Poduzetničkog inkubatora Ploče planira se u sklopu Poduzetničke zone Vranjak na čestici zemlje površine 1.714 metara četvornih. Izgradnjom ovog Poduzetničkog inkubatora u Pločama, poduzetnicima početnicima biti će na usluzi ukupno 1.242.84 metara četvornih brutto površine, koja uključuje tri poslovna prostora u prizemlju zgrade za korisnike poduzetničkog inkubatora, svaki površine 109,03 metara četvornih, namijenjeni za proizvodne djelatnosti te dva ureda namijenjena za voditelja i računovodstvo inkubatora.

Na katu zgrade projektom se planira izgradnja šest poslovnih prostora, od kojih će tri poslovna prostora biti površine 55,77 metara četvornih, dok će preostala tri poslovna prostora biti površine 42,55 metara četvornih. Ovi poslovni prostori biti će namijenjeni poduzetnicima koji se bave uslužnim djelatnostima.

Zgrada Poduzetničkog inkubatora u Pločama biti će opremljena sanitarnim čvorovima, zasebnim ulazima. ulaznim trijemom, čajnom kuhinjom s blagovaonom, sanitarnim čvorom za osobe sa posebnim potrebama, recepcijom, salom za sastanke i dr.

Izgradnja Poduzetničnog inkubatora Ploče nastavak je aktivnosti u ovom smislu s obzirom da je prije dvije godine opremljen i uređen Poduzetnički inkubator Dubrovnik, unutar kojeg je unutar mjesto našao i niz poduzetnika početnika s gravitirajućeg područja te će se aktivnosti na uspostavi poduzetničke infrastrukture ovakve namjene nastaviti i u drugim županijskim područjima.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist