Županija

Županija namijenila 1,5 milijuna kuna za božićnice ‘penzićima’

Dubrovačko-neretvanska županija isplatit će božićnice, odnosno umirovljenički dodatak, umirovljenicima s mjesečnom mirovinom do 1550 kuna prema podacima HZMO-a.

Sredstva će isplatiti Upravni odjel za međugeneracijsku solidarnost, branitelje i obitelj Dubrovačko-neretvanske županije u okviru programa skrbi o umirovljeničkoj populaciji, a iz proračunskih sredstava za 2015. godinu.

Putem Hrvatske pošte, županijski umirovljenički dodatak dostavit će se na kućne adrese umirovljenicima na području gradova Korčula, Metković, Ploče i Opuzen te općina Konavle, Ston, Janjina, Orebić, Trpanj, Lumbarda, Lastovo, Smokvica, Blato, Vela Luka, Kula Norinska, Slivno, Pojezerje i Zažablje.

Umirovljenicima s područja Grada Dubrovnika ovaj dodatak se isplaćuje iz gradskih proračunskih sredstava, a umirovljenicima iz općina: Dubrovačko Primorje, Župa dubrovačka i Mljet, umirovljenički dodatak isplaćuju izravno njihove općine, provodeći tako, u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom Županijski umirovljenički standard.

Dubrovačko-neretvanska županija provodi Program izrade i provedbe izjednačavanja umirovljeničkog standarda od 2010. godine kada je, za provedbu ovog Programa, u proračunu Županije bilo osigurano 700,000.00 kuna.

U međuvremenu proračunska sredstva su povećana, te u 2015. godini iznose 1.500,000,00 čime su povećani pojedinačni iznosi koji se kreću od 230 do 1100 kuna po umirovljeniku, ovisno o razvijenosti grada ili općine. Županijski umirovljenički dodatak isplaćuje se za 3245 umirovljenika s područja županije.

Pročitajte još

DAN OPĆINE Laureati novčane nagrade donirali župskoj školi

Dulist

JOŠ BOLJI UVJETI ZA UČENJE I RAD Završena energetska obnova Obrtničko-tehničke škole

Dulist

PERIPETIJE OKO PELJEŠKOG MOSTA Grci podnijeli upravnu tužbu

Dulist