Natrag
17.1.2019 14:13

facebook

twitter

google

rss

dulist

Županija će ubrzati izradu dokumentacije za cavtatsku školu

15.4.2018 @ 22:34 Dulist Županija

Podijelite:

Dubrovačko-neretvanska županija ubrzat će izradu glavnog projekta i dobivanje građevinske dozvole za projekt osnovne škole u Cavtatu, zaključak je sastanka župana Nikole Dobroslavića s čelnicima Općine Konavle i projektantskim uredom.

Tom prilikom istaknuto je kako je gradnja osnovne škole i dječjeg vrtića nužna jer je sadašnje stanje neodrživo. Naime, izrada projektne dokumentacije preduvjet je za pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno sufinanciranje gradnje.

-Ministarstvo je najavilo spremnost za sufinanciranje cavtatske škole jer je upoznato s neodgovarajućim uvjetima u sadašnjoj zgradi. Dogovoreno je da će se u sadašnjoj školi osigurati uvjeti za nastavu do početka gradnje nove škole – istaknuto je na sastanku.

Općina je istaknula problem dječjeg vrtića koji želi graditi na lokaciji Rajkov dol, gdje je konačno postignuta nagodba s vlasnicima parcele te je Općina uputila zahtjev Ministarstvu državne imovine za prijenos državne parcele na općinu Konavle.

Općina će tražiti i sufinanciranje projekta od strane države s obzirom na to da prijava na EU fondove nije uspjela zbog nepovoljnog indeksa razvijenosti.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana