Aktualno

ŽUPAN UZ DAN BRANITELJA ‘Žrtva se i danas pamti i osjeća’

ŽUPAN UZ DAN BRANITELJA 'Žrtva se i danas pamti i osjeća'

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Dana dubrovačkih branitelja i blagdana svetog Nikole. 

Tekst čestitke prenosimo u cijelosti.

Poštovani sugrađani, poštovani branitelji,

Čestitam svima Dan dubrovačkih branitelja, dan uspješne obrane ovoga slobodarskog hrvatskog Grada. Na današnji dan 1991. godine Dubrovnik je pretrpio najteži napad u svojoj povijesti, napad kojeg se još uvijek živo sjećamo. Tog dana poginuli su brojni naši sugrađani, za Domovinu i slobodu živote su položili naši vitezovi i nedužni civili, uništeno je kulturno dobro neprocjenjive vrijednosti.

Upravo se na našem južnom bojištu razotkrila agresorska velikosrpska politika. Kod nas nije bilo vojarni i vojnika koje treba ‘braniti’, ugroženog srpskog stanovništva kojeg treba ‘spašavati’. Ovdje je jasno pokazano kako je to bio samo barbarski osvajački pothvat. Bio je razoran, ali bio je i neuspješan. Domovinski rat iznjedrio je pobjedničku vojsku. Zato našim braniteljima do vijeka hvala.

Obnovili smo Grad i okolno razrušeno i spaljeno područje, no žrtva se i danas pamti i osjeća. Mnogi su ostali bez najbližih. Stoga se i na današnji dan klanjamo poginulim junacima, zahvaljujemo njihovim obiteljima koje su odgojile takve ljude, zahvaljujemo svim braniteljima na junaštvu i žrtvi, a s pijetetom se sjećamo svih žrtava i stradalnika.

Župan

Nikola Dobroslavić

Pročitajte još

BLAGDAN JE SV. JOSIPA Tate, sretan vam vaš dan!

Dulist

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist