Natrag
18.2.2019 07:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan obišao cestu Blato-Smokvica

2.8.2012 @ 9:21 Ana Prohaska Aktualno
4;4

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić i ravnatelj Županijske uprave za ceste Nikša Konjevod obišli su 7 kilometara dugu cestu Blato-Smokvica u koju je kroz dvije faze radova uloženo 12,3 milijuna kuna.

 Naime, prošle je godine završena prva dionica, a nedavno i 3,8 kilometara duga dionica Blato-Grščica. U obje dionice ŽUC je uložio nešto manje od 10 milijuna kuna, a općina Blato 2,3 milijuna kuna.
 
Tim je provodom održan i sastanak s načelnikom Općine Blato Ivom Gavranićem, zamjenicom načelnika Smokvice Ružom Tomašić te izvođačima radova i članovima Upravnog vijeća ŽUC-a.
 
Gavranić je ustvrdio kako za uređenje ceste nije bilo razumijevanja kod bivše uprave ŽUC-a i bivše županijske vlasti, te da je stoga projekt krenuo u realizaciju nakon što je odgovornost za upravljanje Županijom preuzela druga politička struktura.
 
– Kada završe imovinsko-pravni sporovi ovo će biti prva cesta u Županiji koja je cijelim dijelom knjižena kao cesta ŽUC-a. Prije nije bilo razumijevanja za ovaj projekt, ali je u program rada nove uprave  ŽUC-a ušla ova cesta i na tome se zahvaljujem Upravnom vijeću i ravnatelju –  kazao je Gavranić i zahvalio se ŽUC-u i Županiji u ime svih stanovnika Blata.
 
 Župan Dobroslavić pohvalio je ovaj projekt ustvrdivši kako je on primjer dobre suradnje općina sa ŽUC-om i Županijom te je dodao kako će ŽUC i Županija nastaviti odgovorno odnositi se prema projektima uređenja cesta i uvažavati potrebe žitelja Županije.
 
Nakon sastanka u Blatu, župan Dobroslavić, ravnatelj Konjevod, članovi Upravnog vijeća ŽUC-a, čelnici Općine Blato i troje saborskih zastupnika Ruža Tomašić, Branko Bačić te Frano Matušić obišli su novouređenu cestu od Blata do Smokvice.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana