Aktualno

Župan na odboru regija EU i Republike Makedonije

 Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora Odbora regija EU i Republike Makedonije (koja se službeno,  a mimo svoje volje naziva "Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija").

Naime, župan Dobroslavić  je nedavno imenovan za člana Zajedničkog savjetodavnog odbora s  Republikom Makedonijom, u kojem su predstavnici Odbora regija i predstavnici gradova i općina Makedonije.

Na sastanku se razmatrao položaj Makedonije u procesu pristupanja EU te uloga lokalne samouprave u tom procesu. Sudionici su se usuglasili da je Makedonija nepravedno zaustavljena u postupku pristupanja i nije dobila datum početka pregovora, te traže da Europska komisija ponovi prijedlog da se Makedoniji odobri početak pregovora. Razgovaralo se i o razmjeni iskustava o korištenju EU fondova i uopće ulozi lokalne samouprave u privlacenju sredstava.
Sljedeći sastanak dogovoren je za sredinu 2014. u Makedoniji.

Pročitajte još

SAVJET MINISTARSTVA ZBOG KORONAVIRUSA Ne putujte u pogođene talijanske regije

Dulist

Opća bolnica Dubrovnik stručnjacima poklonila edukaciju iz likovne terapije

Dulist

IVAN ĐIKIĆ Ne smije se toliko paničariti, koronavirus sličan je virusu gripe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija