Natrag
18.2.2019 18:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan na odboru regija EU i Republike Makedonije

4.12.2013 @ 9:59 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

 Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na sastanku Zajedničkog savjetodavnog odbora Odbora regija EU i Republike Makedonije (koja se službeno,  a mimo svoje volje naziva "Bivša Jugoslavenska Republika Makedonija").

Naime, župan Dobroslavić  je nedavno imenovan za člana Zajedničkog savjetodavnog odbora s  Republikom Makedonijom, u kojem su predstavnici Odbora regija i predstavnici gradova i općina Makedonije.

Na sastanku se razmatrao položaj Makedonije u procesu pristupanja EU te uloga lokalne samouprave u tom procesu. Sudionici su se usuglasili da je Makedonija nepravedno zaustavljena u postupku pristupanja i nije dobila datum početka pregovora, te traže da Europska komisija ponovi prijedlog da se Makedoniji odobri početak pregovora. Razgovaralo se i o razmjeni iskustava o korištenju EU fondova i uopće ulozi lokalne samouprave u privlacenju sredstava.
Sljedeći sastanak dogovoren je za sredinu 2014. u Makedoniji.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana