Natrag
24.4.2019 20:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan i direktor Hrvatskih voda o ulaganjima u dolinu Neretve

24.10.2018 @ 9:30 Dulist Županija

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić, zamjenica Žaklina Marević i v.d. pročelnici Miho Baće i Ivo Klaić održali su u Palači Ranjina sastanak s generalnim direktorom Hrvatskih voda Zoranom Đurokovićem i njegovim suradnicima.

Hrvatske vode ulažu golema sredstva u vodoopskrbu i odvodnju na području županije, a posebno je bilo govora o projektima navodnjavanja Donje Neretve vrijednom oko 500 milijuna kuna, projektu Gornji horizonti, vodoopskrbi Metkovića, Ivanice, odvodnji u Malostonskom zaljevu i o novom sustavu uslužnih područja u gospodarenju vodama, prenose iz Županije.

Osim o ulaganjima u Općini Konavle za Molunat i Grudu razgovaralo se o ulaganjima u dolinu Neretve. Župan izrazio zadovoljstvo suradnjom Hrvatskih voda i općina, a naglašena je izgradnja obaloutvrda na području Male Neretve i Komina kao i predstojeća ulaganja Hrvatskih voda tako i općine Slivno i Grada Ploča.

Na sastanku je bilo govora i o problematici izvorišta Doljani koja se rješava na nivou općine Čapljina i Grada Metkovića. Među temama je bila i izgradnja primarnog kolektora na području grada Neuma kao četvrte faze u sklopu projekta Komarna-Klek- Neum-Mljetski kanal i rješavanje pravnog statusa tvrtke Mareco koja skrbi o odvodnoj mreži tog sustava.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana