Županija

Župan Dobroslavić čestitao 2017. godinu

Župan Dobroslavić čestitao 2017. godinu

Župan Nikola Dobroslavić uputio je novogodišnju čestitku.

‘Poštovani sugrađani,

Ispraćamo 2016. koja je bila zahtjevna, ali i veoma uspješna godina. Zadovoljni smo što smo dobili novu Hrvatsku vladu i što kreće Pelješki most. Odrađena je rekordna turistička godina, nastavio se ulagački val u Županiji. Rekordno smo koristili EU fondove, odgovorno smo štitili okoliš, osigurali uvećani umirovljenički standard, brinuli o vrednotama iz Domovinskog rata.

U 2017. godinu ulazimo s optimizmom i vjerom u sebe, naše gospodarstvenike, naše sugrađane. Očekuje nas bitka za Jadransko jonsku autocestu koja će povezati i Dubrovačko-neretvansku županiju od Osojnika do Ploča. Dovršit ćemo projekte: Kulturno poučne atrakcije, Poduzetničkog inkubatora, Centra kompetencije za agrume, Navodnjavanja Donje Neretve, Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, Opremanja domova zdravlja, Komunalne lučice Batala, Dva skalina, Nadogradnje Doma za starije, OŠ Orebić, Dvorane Smokvica…

Očekujemo početak gradnje Centra za gospodarenje otpadom i provedbu Projekta razvoja širokopojasne infrastrukture u županiji čime ćemo dosegnuti 1 milijardu kn vrijednosti projekata za EU fondove. Pripremit ćemo za fondove i projekte: Kongresnog centra, Kalosa – centra zdravstvenog turizma, Turističke i ugostiteljske škole – centra izvrsnosti u turizmu. Ustrajat ćemo na vraćanju sjedišta državnih uprava i ustanova u našu županiju i zadržavanju postojećih kao što je to Policijska uprava dubrovačko- neretvanska.

Uvjereni smo da zajedničkim snagamo možemo ispuniti sve svoje ciljeve i zadovoljiti interese naših sugrađana.

Želim vam uspješnu Novu 2017. godinu te obilje zdravlja i veselja!

Župan
Nikola Dobroslavić’

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist