Županija

Župan čestitao pripadnicima civilne zaštite njihov dan

Župan čestitao pripadnicima civilne zaštite njihov dan

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana civilne zaštite koji se obilježava 1. ožujka.

‘Svim pripadnicama i pripadnicima postrojbi civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije želim u svoje osobno, kao i ime Dubrovačko-neretvanske županije čestitati Dan civilne zaštite.

Županija je ispunila svoju zakonom propisanu obvezu osnivanja postrojbi civilne zaštite, a želim se zahvaliti i svima koji su se priključili našim postrojbama jer su dragovoljnim pristupanjem pokazali istinsko domoljublje i odvažnost.

Civilna zaštita predstavlja organizirani način sudjelovanja građana, pravnih osoba, državnih upravnih tijela i jedinica lokalne i područne samouprave u akcijama zaštite i spašavanja ljudi, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša, a Županija će i dalje nastaviti ispunjavati svoju obvezu kvalitetnog opremanja svojih postrojbi, što smo i do sada uspješno radili kako iz vlastitih sredstava tako i fondova EU.

Koliko je taj sustav važan pokazale su i nedavne vremenske neprilike, a iako je dobra priprema ključna ostaje se nadati kako punu spremnost nikada nećemo morati pokazati na terenu.

Župan
Nikola Dobroslavić’

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist