Natrag
21.2.2019 14:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Župan čestitao Dan pobjede

4.8.2012 @ 16:02 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić uputio je čestitku svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije, koju prenosimo u cijelosti.

„Cijenjeni žitelji Dubrovačko-neretvanske županije,
 
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja blagdan je ponosa, poštovanja i zahvalnosti. Ovaj veliki blagdan simbol je pobjede hrvatske vojske i hrvatskoga naroda nad velikosrpskom agresijom, pobjede nad okupatorom, dovršenja stvaranja hrvatske države. On je simbol pobjede, ostvarene slobode, simbol ljubavi za svoju Domovinu, pobjede dobra nad zlom.
 
I mi smo na našem području dali veliki doprinos toj pobjedi, obranili smo Dubrovnik, Pelješac, Primorje, Neretvu, dali golemi doprinos ukupnoj pobjedi u Domovinskom ratu.
 
Klanjamo se poginulim junacima, zahvaljujemo njihovim obiteljima što su odgojili takve heroje, zahvaljujemo svim braniteljima, posebno invalidima i logorašima, njihove žrtve nećemo nikad zaboraviti. Nećemo prestati slaviti naše pobjede, našu slobodu i nećemo nikad dozvoliti da se takva agresija na Hrvatsku ponovo dogodi.
 
Zahvaljujemo našem prvom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu koji je predvodio borbu za stvaranje države i borbu za obranu Domovine, koji je ujedinio hrvatski narod i domovinsku i iseljenu Hrvatsku i time otvorio  put pobjedi.
 
I mi se danas pokušavamo ujediniti u obrani interesa ovog dijela Hrvatske, ne zbog samo naših interesa, već zbog interesa Hrvatske; borimo se za povezivanje krajnjega juga Hrvatske, za teritorij Hrvatske kod Neuma i Prevlake, za opstanak doline Neretve, za pravo na odlučivanje u vlastitoj županiji, odnosno regiji. Nećemo se pokolebati u obrani naših interesa i uspjet ćemo!
 
Čestitam još jednom Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
 
Neka nam živi jedina i najljepša, samostalna, slobodna i demokratska Hrvatska!
 
Nikola Dobroslavić
Župan dubrovačko-neretvanski“

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana