Aktualno

Zorki Brajević susjed opet ruši taracu!

Prava drama održavala se jutros u Ulici svetog Šimuna u povijesnoj jezgri Dubrovnika u stanu naše sugrađanke Zorke Brajević.

Naime, jutros je ponovno morala intervenirati policija zbog njenog spora sa  susjedom Marijanom Hintereggerom. On je jutros, kao opunomočenik vlasnike susjedne kuće, unajmio radnike tvrtke Tonikom, koji su tornom skidali i odnosili kamenja s potpornog zida njene tarace.

Zorki Brajević u pomoć su stigle susjede te nakon što je stigao inspektor i nakon što su radnici saznali za rješenje Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture  kojim se privremeno obustavljaju svi građevinski radovi koji se vrše na katastarskoj čest. zem. 2558/2 k.o. Dubrovnik, investitorice Vlaste Toplak, radnici su otišli.

Naime, investitorica je odmah po primitku ovog Rješenja bila dužna obustaviti sve radove na navedenoj čestici zemlje. No, očito to nije učinila.

Marijan Hinteregger koji je tijekom ovog događaja tvrdio je kako nije dobio nikakvo rješenje od konzervatora rekao nam je da će nam dati izjavu, no kasnije je to odbio.

Inače, slično se dogodilo i prošle subote, o čemu je duList pisao u svom tiskanom izdanju, kada je Zorku Brajević probudio zvuk torne kojom su radnici rušili potporni zid tarace. Naime, ona i Marijan Hinteregger spore se oko vlasništva nad taracom.
– On, kao opunomoćenik austrijske državljanke, tvrdi da je vlasnik tarace. A ovo radi pod izlikom kako želi sanirati zid radi vlage  – rekla nam je vidno uzrujana Zora Brajević koja je i tom prigodom pozvala policiju.

– No ta taracu je moja, ja sam je kupila zajedno sa stanom. Ne bi bila kupila stan da nema taracu. Sve je bilo mirno zadnjih 12 godina od kada sam tu – naglasila je.

Ovog tjedna Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Dubrovniku donio je Rješenje kojim se privremeno obustavljaju svi građevinski radovi koji se vrše na katastarskoj čest. zem. 2558/2 k.o. Dubrovnik, investitorice Vlaste Toplak. Investitorica je odmah po primitku ovog Rješenja dužna obustaviti sve radove na navedenoj čestici zemlje.  Također je i Općinski sud u Dubrovniku odredio privremenu mjeru kojom se zabranjuje tuženiku izvođenje bilo kakvih radova na taraci ili nasilnog ulaska u posjed ove tarace, a sve pod prijetnjom ovrhe.
 
 
Još nedavno Zorka Brajević je od gradskog UO za gospodarenje nekretninama tražila poništenje ili uskraćivanje dozvole za postavljanje skele, 'radi pokušaja da se s iste nasilno uđe na česticu zemlje 2558/2 k.o. Dubrovnik koja je u naravi taraca njenog stana', nakon čega je UO za gospodarenje nekretninama uskratio postavljanje skele i zatražio broj računa radi povrata uplaćenih sredstava. Također je još početkom travnja je odlučila svoje vlasništvo dokazivati na sudu, pa postoji zabilježba spora nad tom česticom zemljišta. No, vikendom kada ne radi nijedna navedena institucija, Marija Hinteregger očito pokušava nastaviti s radovima.

– U zemljišnim knjigana taraca se vodi kao vrt, no u katastru se vodi kao taraca pripadajućoj zgradi s kojom susjedna kuća nema veze. No, svejedno na sudu se vodi spor i on je morao obustaviti radove. Stoga u ponedjeljak idemo u Konzervatorski odjel da oni podnesu kaznenu prijavu jer oni to moraju napraviti, s obzirom  da je riječ o povijesnom dobru. On svaki put ide na prijevaru, a to je pokušao i prvi put kada je postavio skelu na prijevaru za uklanjanje nasutog materijala  a bez suglasnosti susjeda. Policija ga je trebala privesti jer ruši i odnosi kamen i ne poštuje privremenu mjeru konzervatora– rekla nam je odvjetnica Zorke Brajević Branka Skansi.

 

Pročitajte još

[VIDEO] KAKAV PROPUST Promoviraju Crnu Goru kadrovima iz Dubrovnika!

Dulist

PUŠILI I PILI U ZRAKOPLOVU Pri slijetanju u Podgoricu privedeno 13 pomoraca, među njima i četiri Hrvata

Dulist

Od ponedjeljka ponovno prometuje i Libertasova linija 17 A

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija