Aktualno

Znanje je danas bez granica!

Ugovor o suradnji DIU Međunarodnog sveučilišta i Sveučilišta u Rijeci na pokretanju programa pet specijalističkih sveučilišnih poslijediplomskih studija iz područja medicine potpisan je danas u Poslijediplomskom središtu.

Ugovor su potpisali rektorica DIU Međunarodnog sveučilišta prof.dr.sc. Janice McCormick, predsjednik DIU Međunarodnog sveučilišta dr.sc. Miomir Žužul, dekan Fakulteta zdravstvenih znanosti u osnivanju prof.dr.sc. Asim Kurjak, rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin i dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Alan Šustić.

– Ovo je veliki dan u razvoju našeg sveučilišta. Svoju međunarodnu aktivnost nastojimo širiti tako da se udružujemo s drugim sveučilištima u Hrvatskoj i s velikim zadovoljstvom mogu reći kako smo potpisom sporazuma otvorili novu stranicu – kazao je predsjednik DIU-a dr.sc. Miomir Žužul, dodavši kako je na fakultetu u osnivanju trenutno 27 vrhunskih svjetskih stručnjaka iz Hrvatske i svijeta, koji sudjeluju na projektu obrazovanja u Dubaiju.

– S ovim potpisom smo otvorili vrata da spomenuti stručnjaci djeluju i na hrvatskom tlu. Budućnost je u zajedničkim programima DIU-a i riječkog Sveučilišta – zaključio je Žužul.

Rektor Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Pero Lučin kazao je kako riječko Sveučilište nastoji biti dinamično i prilagodljivo te želi odgovoriti na trendove i potrebe studenata.

– Cijeli sustav visokog obrazovanja teško odgovara na potrebe studenata. Stoga Sveučilište u Rijeci želi internacionalizirati što veći dio aktivnosti i razvijati partnerstva sa sličnim organizacijama – kazao je Lučin te dodao kako se ovo partnerstvo uklapa se u strategiju riječkog Sveučilišta.

– Želimo potaknuti inovacijski potencijal, kako bi se taj potencijal pretočio u svakodnevni život i gospodarstvo, tj. zdravstvenu industriju. Odgovornost Sveučilišta je objediniti taj potencijal i zato potičemo razvitak zajedničkih studija – kazao je Lučin.

Dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci prof.dr.sc. Alan Šustić kazao je kako je riječ o studijskim programima iza kojih stoje vrhunski svjetski znanstveni autoriteti.

– Danas smo već razgovarali o otvaranju nekih drugih programa i imamo želju i volju ponuditi te programe studentima iz Hrvatske i regije. Ovo je suradnja na prijateljskoj osnovi. Nadam se da je ovo početak dugogodišnje suradnje – kazao je Šustić.

Dekan Fakulteta zdravstvenih znanosti u osnivanju prof.dr.sc. Asim Kurjak istaknuo je kako je znanje najsuptilniji oblik kapitala i uvijek na prvom mjestu.

– Znanje je danas bez granica. DIU je u relativno kratkom razdoblju napravilo velik inovativan prodor u bitci za znanjem. Kupci našeg znanja su iz najbogatijih zemalja svijeta, a naši studijski programi su rasprodani – kazao je Krujak te na kraju zaključio:

– Ovo je dobar primjer kako je važno imati znanje, a savim nevažno gdje živite i radite, pod uvjetom da radite dobro. Dva sveučilišta imaju što pokazati svijetu. Grad poput Dubrovnika zaslužuje da u njemu znanost bude jača, a ovim potpisom znanost postaje jača.

Studiji će se uskoro početi izvoditi na engleskom jeziku u Dubaiju, Dohi (Katar), Omanu i Sudanu, a interes za slične jednogodišnje tečajeve stiže iz Dominikanske Republike, Paragvaja i Kazahstana.

Pročitajte još

OVE SUBOTE U Cavtatu svećeničko ređenje don Roberta Karačića

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista

Dulist

SVJETSKO PRIZNANJE Valamar Collection Dubrovnik President najbolji europski luksuzni resort na plaži

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija