Sport

Zlato za Ivu Oberan u Sloveniji

Zlato za Ivu Oberan u Sloveniji

Proteklog vikenda judo klubovi s dubrovačkog područja nastupili su na međunarodnom turniru „Koroška Open 2013.“ u Slovenj Gradecu, jednom od najjačih turnira u mlađim uzrastima u Europi, a na kojem je nastupilo 980 judoka iz 21 države.

Iz JK Župa Dubrovačka na turniru je nastupilo sedam judoka pod trenerskom paskom Ivana Oberana, a najbolji plasman ostvarila je Iva Oberan. U uzrastu mlađih kadetkinja osvojila je zlatnu medalju u kategoriji do 52 kilograma, naredavši čak četiri pobjede, što joj je donijelo titulu najbolje natjecateljice turnira. Tako je Iva na najbolji način sebi čestitala rođendan, koji je slavila istog dana.

Srebrnu medalju u uzrastu mlađih kadetkinja osvojila je Matea Knego u kategoriji do 70 kilograma, dok je Petrunjela Pavić zgrabila broncu u uzrastu djevojčica u kategoriji do 52 kilograma.

Za JK Župa dubrovačka još su nastupili Dragan Oberan (izgubio od predstavnika Litve), Miho Kraljić (izgubio od predstavnika Ukrajine), Peri Adrian Puljić (izgubio od predstavnika Azerbejdžana) i Lena Galjuf (izgubila od predstavnice Italije) kojima je nedostajalo više sportske sreće za bolji rezultat.

– Ženska ekipa i ove prilike potvrdila je sjajnu ovosezonsku formu nakon odličnih nastupa na posljednjih nekoliko turnira. Uspjeh na ovom prestižnom turniru odlična je priprema za nove izazove početkom slijedeće godine (državna prvenstva) – ističu Župljani.

Judaši JK Ura Nage i JK Slano na istom su turniru također ostvarili vrijedne rezultate u svojim uzrastima i kategorijama.
– Na ovaj turnir smo više išli da vidimo koliko i kako napredujemo s našim mlađim judokama da znamo pripremiti ih za nadolazeće više uzraste, jer je ovo generacija koja puno obećava, te da vidimo koliko smo udaljeni od boljih europskih krugova. Vidjeli smo da zaostajemo za jedan skalin od boljih europskih klubova koji sa seniorima osvajaju odlične rezultate i nastupaju na europskoj judo ligi – ističu iz tih dvaju klubova.

Vrijedi izdvojiti rezultat Điva Machieda i Marka Števinovića, koji su u svojim kategorijama do 57, odnosno 36 kilograma stigli do bronce. Peto mjesto dohvatio je u kategoriji do 36 kilograma Mauricio Bratičević i to u jakoj konkurenciji čak 40 natjecatelja. Nastupili su još Fran Kužnin, Kristijan Konjevod, Leon Konjevod, Boško Pijević, Ivan Lale, Leon Đapić, Maro Ristić, Andro Režić, Marko Marinović, Luka Kraljević svi oni su prošli po jedno, dva kola.

– Treneri su jako zadovoljni sa nastupom ovih natjecatelja jer su vidjeli da ne zaostaju puno sa intenzitetom treninga. Valja napomenuti da su djeca imala veliku tremu jer do sada se nisu srela s ovako velikim turnirom i velikim brojem natjecatelja – ističu iz JK Ura Nage.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist