Politika

‘ŽIVOT GRADA LJETI I ZIMI’ Dujmović o kanalizaciji Grada, Dubrovačkom zimskom festivalu i opskrbi gradske jezgre

'ŽIVOT GRADA LJETI I ZIMI' Dujmović o kanalizaciji Grada, Dubrovačkom zimskom festivalu i opskrbi gradske jezgre

Kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović održao je u četvrtak ujutro konferenciju za medije na temu ‘Život grada ljeti i zimi’.

Okupljenim medijima, nakon ostalih dijelova grada, Dujmović se obratio ispred Velike Onofrijeve fontane.

– Dva su razloga zašto smo ovdje, najprije ću spomenuti kanalizaciju Grada koju smo imali pripremljenu za početak sanacije, međutim zbog pada proračuna je nažalost zaustavljen projekt i morat ćemo malo pričekati. Ministar Marić je poslao obavijest Dubrovniku da zbog činjenice da ne postoji proračun i odluka o izvršenju proračuna se ne može odobriti zajam kojeg smo između ostalog trebali koristiti i za sanaciju kanalizacije u povijesnoj jezgri. Odmah po donošenju novog proračuna, u sedmom, osmom mjesecu, ćemo s pripremom dodatne dokumentacije i pregovorima s konzervatorima eventualno ćemo uključiti koga god bude trebalo od stručnih službi kako bi se taj posao napravio što kvalitetnije. To je svakako nešto u što žurno krećemo – naglasio je Dujmović.

Drugi razlog koji je po njemu jednako bitan za sastanak je činjenica kako su njegovi protukandidati iznijeli stav o Dubrovačkom zimskom festivalu.

-Isto tako želim našim sugrađanima iznijeti svoj stav o Dubrovačkom zimskom festivalu, što mislim o tome. Gospođa Jelka Tepšić koja je zamjenica gospodinu Matu Frankoviću za HDZ rekla je kako je ona protiv festivala. Ja sam za, za Božić, za svjetla, za djecu na Stradunu, za ljude koji se vesele, ugostitelje koji rade cijelu godinu… Ja sam za, i želim da naši sugrađani to znaju, koga da biraju – naglasio je Dujmović.

Jedan od velikih problema svakako je pitanje opskrbe na Pločama, gdje se svakodnevno zaustavlja promet, a autobusi ne mogu stati na stanicu. Jedno od pitanja kandidatu bilo je kako on to misli riješiti.

– Trebamo dodatno organizirati i urediti opskrbnu zonu, govorilo se o izgradnji novog opskrbnog centra, čak pomicanja ovog malo unutra, počeli smo komunikaciju s konzervatorima da se vrt makne još dodatno unutra. Nadam se da će izaći u susret gradu i građanima da tu priču riješimo na ovaj način. Treba uvesti i jasnije mjere, jasnije upute kad tko može biti u opskrbnoj zoni, kad se tko može i smije opskrbljivati i kad vozila smiju biti u gradu. Sve se to može odraditi, zašto ne bi radili ujutro u pet do sedam, osam? Sve se može urediti, samo treba malo volje – zaključio je Dujmović.

PROMO

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist