Grad

ŽELJKO RAGUŽ Prvi put ide kazna, za drugi prekršaj oduzimamo koncesiju!

Željko Raguž

Desna ruka gradonačelnika Andra Vlahušića, mladi lav HSS-a Željko Raguž, glavni je operativac gradske uprave.

Od prošlogodišnjih lokalnih izbora pod njegov resor potpali su tako gotovo svi, malim ljudima ‘opipljivi’ problemi, u prvom redu komunalne prirode. Kakva pravila, ali i sankcije očekuju ugostitelje i brojne druge turističke radnike ove i sljedeće sezone, što je to Dubrovačka kartica za građane, te kakve su mu danas veze s Ivicom Todorićem i koncernom Agrokor otkrio je u novom broju DuLista.

U politički i javni život Dubrovnika ušli ste kao kandidat HSS-a za gradonačelnika. U jeku kampanje odlučili ste se prikloniti aktualnom gradonačelniku? Zašto?
Politikom sam se počeo baviti iz uvjerenja kako je moguće nešto napraviti za čovjeka, Grad i zajednicu, a druga je stvar što se u politici često nađu ljudi kojima je jedino važan privatni interes. Vodili smo afirmativnu kampanju, zalagali smo se za najsocijalnije skupine u društvu i komunalne probleme koji su se tad događali. S kampanjom smo krenuli skoro pola godine prije ostalih, a drugi dio gradonačelnikovog mandata se uvelike razlikuje od onoga u prve dvije godine. Tada su se sanirali stari dugovi prijašnjih vlasti, stoga nismo mogli ni znati kakav će aktualni gradonačelnik zaista i biti u narednom razdoblju. U tom drugom dijelu mandata izvršio je sve što je danas vidljivo. Sjeli smo u četiri oka i dogovorili suradnju na zadovoljstvo HSS-a i HNS-a te stanovnika Dubrovnika. To je bio jedan od boljih poteza HSS-a i mene osobno. Imam poprilično slobodne ruke i to će se vidjeti na nekim budućim projektima.

Imate 30 godina, jedan ste od najmlađih zamjenika gradonačelnika Dubrovnika uopće, smatrate li to svojom prednošću ili manom?
Prethodno sam radio u Agrokoru, gdje je dob bila najmanje važna. Gledali su se oni koji žele ili ne  žele raditi, odnosno jesu ili nisu sposobni. Zbog mog rada i predanosti patilo je moje slobodno vrijeme pa i obitelj, ali to me sve isprofiliralo da mogu sudjelovati u radu gradske uprave na svim razinama. Imate i primjer Austrije, gdje je ministar vanjskih poslova i mlađi od mene, tako da se nadam kako svakom godinom mogu biti samo bolji i bolji. Osim toga, za razliku od velikog broja zaposlenih u gradskim i državnim tvrtkama, moje radne navike počele su ‘kod privatnika’. Bilo je normalno ‘zarađivati kruh iz dana u dan’. Sustav je jednostavan, koliko tvrtci vrijedite toliko ćete na kraju mjeseca biti plaćeni, odnosno stimulirani ili destimulirani. To želim uvesti i u gradsku upravu. Ne može istu plaću dobiti netko tko primjerice mjesečno napravi deset puta više od svog kolege. To nije pravedno i želim to promijeniti.

Razgovor u cijelosti pročitajte u novom, tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

VAŽNA OBAVIJEST Sljedeća tri dana zatvara se promet preko Mirinova

Dulist

SRETNO, ANA! Glasnogovornica Grada Dubrovnika odlazi u privatne vode

Dulist

Franković otkrio kada bi se mogao potpisati ugovor za ‘Aglomeraciju Dubrovnik’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija