Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] JOŠKO CEBALO Najbolji smo u korištenju EU sredstava

[ŽELJE I OSVRTI] JOŠKO CEBALO Najbolji smo u korištenju EU sredstava

Po čemu će pamtiti 2019. godinu i kakva su očekivanja za 2020. za DuList je iznio zamjenik župana Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo.

-2019. godina bila je izrazito uspješna za Dubrovačko-neretvansku županiju, a ponovno smo potvrdili da smo jedna od najboljih Županija u korištenju sredstava iz EU fondova. Osim činjenice da su konačno počeli
radovi na Pelješkom mostu, odlukama Vlade RH poduzeti su i konkretni koraci u smjeru izgradnje autoceste do Dubrovnika i brze ceste do Zračne luke Dubrovnik. Osobno sam bio najviše involviran u komunalne projekte, konkretno one koji se tiču lučke infrastrukture pa su mi ti uspjesi nekako najviše i ‘prirasli k srcu’. Od realiziranih projekata moram istaknuti završetak radova na rekonstrukciji obale na lokaciji Dominče na Korčuli vrijedne 10,5 milijuna kuna, rekonstrukciju obale na lokaciji Prigradica u Blatu vrijednu 7,5 milijuna kuna, obnovu školjere u Orebiću vrijedne više od 2,7 milijuna kuna itd.

Nakon Donjeg Čela na Koločepu vrijednog 24 milijuna kuna dobili smo odluku o financiranju dva projekta lučke infrastrukture u našoj županiji vrijednih 100 milijuna kuna. Radi se o pomorsko-putničkom terminalu u Veloj Luci i sanaciji lukobrana Puntin na Korčuli. Nedavno smo potpisali i ugovor o sanaciji luke Trpanj vrijedan 16 milijuna kuna, a još nam ostaje riješiti izgradnju nove luke Perna čija se vrijednost procjenjuje na 75 milijuna kuna, potom tu je izgradnja nove luke Korčula u Polačištu vrijednosti 147 milijuna kuna, dogradnja luke Prigradica vrijednosti 70 milijuna kuna i dogradnja luke Ubli vrijednosti 42,5 milijuna kuna. U 2020. godini očekujem početak radova na svim projektima lučke infrastrukture, vrijednima pola milijarde kuna za što su sredstva već osigurana putem Ministarstva mora, prometa i infrastrukture – istaknuo je zamjenik Cebalo.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist