Aktualno

[ŽELJE I OSVRTI] IVAN PAVLIČEVIĆ Nastavljamo ulagati u sigurnost

Po čemu će pamtiti 2018. godinu i kakva su očekivanja za 2019. za DuList iznio je načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. 

-Zadovoljan sam radom Policijske uprave koja je pokazala da se, unatoč nedostatnom broju policijskih službenika, vrlo uspješno nosi sa svim izazovima koji pridonose osjećaju sigurnosti naših sugrađana i gostiju, a koji nas već godinama opisuju kao sigurno mjesto za život i sigurno turističko odredište. Godišnje nas posjeti milijunski broj turista i mi ne znamo tko nam sve dolazi, ali ponosan sam na činjenicu da većih izgreda i događaja koji bi, u sigurnosnom smislu, izazvali pozornost javnosti – nije bilo. Zadovoljan sam što policija održava zavidan stupanj sigurnosti zbog čega je Dubrovnik i dalje jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija, s obzirom da je turizam najvažnija gospodarska grana naše Županije i cjelokupne Hrvatske.

Ono s čim ne mogu biti zadovoljan je stanje prometu i mogu slobodno reći da je smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja u njima naš prioritetni cilj u 2019. godini. Iako je policija, uz čovjeka, vozilo i cestu, samo jedan čimbenik sigurnosti u prometu, nastojimo svojim angažmanom maksimalno utjecati na sigurnost sudionika u prometu. Držim da na smanjenje tragičnih posljedica najviše može utjecati prometna kultura, odnosno svijest vozača o opasnostima u prometu, o čemu često govorimo kroz naš preventivni angažman. U 2019. godini nastavljamo vrijedno raditi, a moja očekivanja su da Policijska uprava i dalje ulaže svoj maksimum s krajnjim ciljem ovako povoljnog stanja sigurnosti – rekao je načelnik Pavličević.

Pročitajte još

Grad obuko svečarsko ruho ususret blagdanu Parca

Dulist

Dom umirovljenika u Gružu gotov do sredine 2021.

Andrea Falkoni Račić

Ana Hrnić nova direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija