Grad

Želite biti sudac porotnik Općinskog suda? Grad Dubrovnik poziva zainteresirane, ovo su uvjeti!

Ilustracija (Shutterstock Images LLC)

Grad Dubrovnik poziva sve zainteresirane građane Dubrovnika koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o sudovima na podnošenje svojih prijava za kandidate za suce porotnike Općinskog suda u Dubrovniku.

Prijavi je potrebno priložiti kratak životopis i potpisanu Izjavu kandidata o ispunjavanju predviđenih zakonskih uvjeta, koja se nalazi se na web stranici Grada Dubrovnika uz ovaj poziv. Prijava i prilozi mogu se dostaviti putem pošte na adresu: Grad Dubrovnik, Gradsko vijeće, Odboru za izbor i imenovanje, Pred Dvorom 1, 20 000 Dubrovnik dok za sve informacije u svezi ovog Poziva zainteresirani kandidati mogu nazvati na broj 020/ 351-823.

Naime, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika predlaže suce porotnike Općinskog suda, a na prijedlog Gradskog vijeća imenuje ih Županijska skupština.

Za suca porotnika može biti izabran: punoljetni hrvatski državljanin dostojan obnašanja dužnosti suca porotnika, osoba protiv koje nije pokrenut kazneni postupak, osoba koja nije član političke stranke niti se bavi političkom djelatnošću i osoba koja dužnost porotnika može neometano obavljati.

Sucima porotnicima za obnašanje dužnosti pripada pravo na naknade troškova i nagradu sukladno Pravilniku o naknadama i nagradi sudaca porotnika („Narodne novine“, broj 38/14).

Cjelokupan poziv za podnošenje prijava kandidata za prijedlog za imenovanje sudaca porotnika općinskog suda u Dubrovniku s pripadajućim formularom nalazi se na web stranici Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Igralište na Lopudu konačno sigurno za dječju igru

Dulist

Zbog predstave nema ulaska na parkirališta oko Parka Gradac

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija