Politika

‘Želimo ljudski most od Konavala do Stona’

'Želimo ljudski most od Konavala do Stona'

HDZ krajnjeg juga Hrvatske odlučio je stisnuti svoje redove.

Predvođeni županom dubrovačko neretvanskim Nikolom Dobroslavićem, kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Dubrovnika Teo Andrić, te redom HDZ-ovi načelnici općine Konavle Luka Korda, Župe dubrovačke Silvio Nardelli, Dubrovačkog primorja Nikola Knežić te Stona Vedran Antunica održali su konferenciju za novinare na kojoj su pozvali sve Konavljane, župljane i primorce koji žive u Dubrovniku da daju glas Andriću u drugom krugu izbora.

Kako su istaknuli na pressici, na takav način storili bi ljudski most suradnje između Grada Dubrovnika i okolnih općina, kakav je nemoguć dok je na čelu Dubrovnika Andro Vlahušić, inače HNS-ovac.

-Većinu svog mandata proveo sam u ratu s aktualnim gradonačelnikom oko vitalnih pitanja za Županiju – istaknuo je župan Dobroslavić.

-Mi smo svi vezani za Dubrovnik, i osnovni cilj nam je da ostvarimo dobru suradnju s Gradom – dopunio je županove riječi prvi čovjek Župe dubrovačke Silvio Nardelli.

-Dajem punu podršku Teu Andriću i pozivam sve Konavljane koji žive u Gradu da naprave isto. Time daju glas za Konavle i daju glas za to da nas više ne mogu ucjenjivati. Konavle i Župa ne mogu bez Dubrovnika, ali Dubrovnik bi bio otočić bez općina koje ga okružuju – rekao je na pressici Luka Korda.

-Dosada smo na čelu Grada imali ljude koji smatraju da našu općinu treba ukinuti. Vrijeme je da biramo drugačije – rekao je Nikola Knežić, a njegovom apelu pridružio se i načelnik općine Ston Vedran Antunica.

-Mi smo vezani jedni za druge, ako se krenemo dijeliti nećemo daleko stići – rekao je pak Teo Andrić te nastavio:

-Ne želim sutra biti kao Vlahušić i uzdizat samo sebe. Ako mogu pomoći Župi pomoći ću, ne želim reketariti, ni s autobusnim linijama ni ičim drugim – zaključio je Andrić.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist