Aktualno

Zelena i Plava Čistka ovog vikenda od Lokruma do Šipana

Zelena i Plava Čistka ovog vikenda od Lokruma do Šipana

Grad Dubrovnik sedmu godinu zaredom organizira najveću nacionalnu ekološku kampanju ‘Zelena i Plava Čistka 2018.’.

Ove godine Hrvatska se pridružila volonterima 150 zemalja s kojima će, u sklopu Svjetskog dana čišćenja (‘World CleanUp Day’) i Međunarodnog dana zaštite ozonskog sloja, ukloniti otpad iz okoliša te educirati javnost o važnosti uklanjanja otpada.

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša organizira Zelenu i Plavu Čistku u suradnji s Javnom ustanovom Rezervat Lokrum i njihovim partnerima, Udrugom za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Eko Centrom Zeleno Sunce, udrugom DART, Hrvatskim planinarskim društvom Dubrovnik, udrugom Green Sea Safari Dubrovnik, udrugom Ljubitelji hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota, Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA, Čistoćom Dubrovnik te tvrtkom Cian.

U akciju su uključeni i djelatnici Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije te ostali brojni vanjski suradnici, partneri i lokalni stanovnici.

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko-neretvanske županije za ovu akciju darovalo je vrećice za prikupljanje otpada.

Cjelokupni program može se pronaći ovdje.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist