Aktualno

ZELENA AKUPUNKTURA Na Boninovu posađena stabla mirte i pinja

Simbolična sadnja autohtonih biljaka mirte i pinja pod nazivom ‘Zelena akupunktura Grada’ održana je ovog petka na Boninovu. Ovu akciju organizirala je u okviru tradicionalnog obilježavanja Europskog tjedna i ‘Dana otvorenih vrata EU projekata’, Regionalna agencija DUNEA u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Razvojnom agencijom Grada Dubrovnika DURA-om i tvrtkom VRTLAR d.o.o.

S obzirom da je više od 60 posto Dubrovačko-neretvanske županije pod zaštitom ekološke mreže NATURA 2000, namjera ovog događaja bila je istaknuti važnost NATURA 2000 ciljnih vrsta kao prirodnom kapitalu koji daje mnoge mogućnosti za financiranje iz EU fondova i brendiranje u smislu prirodne baštine kao pokretača održivog razvoja.

Prisutnost zelenila i uređenje javnih zelenih površina je preduvjet za održivi razvoj današnje generacije, predstavlja uistinu važan faktor prepoznatljive slike grada, razbija monotoniju suvremene arhitekture u velikim gradskim naseljima, služi kao podsjetnik čovjeku da je dio ekosustava zadovoljavajući potrebu za ostvarenjem kontakta s prirodom, doprinosi održavanju zdravog urbanog okoliša i zdravlja ljudi općenito te ujedno daje savršen prirodni odgovor na utjecaj klimatskih promjena u urbanim prostorima.

Pročitajte još

ZA GENERALNU I OTVARANJE IGARA Brodovi Lokruma vozit će po posebnom režimu

Dulist

ZBOG RADOVA Dio povijesne jezgre u četvrtak povremeno bez struje

Dulist

JESTE LI OSJETILI? Potres magnitude 4,2 zatresao BiH

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija