Natrag
19.4.2019 21:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

ŽDRIJEB Koga smo dobili za protivnike na Europskom judo kupu?

31.3.2017 @ 21:07 Dulist Sport
4;4

Podijelite:

Večer uoči početka Europskog judo kupa u Dubrovniku održano je službeno ždrijebanje natjecanja. U subotu i nedjelju nas očekuju vrlo zanimljive borbe, a Hrvatsku će predstavljati 48 judoka, među kojima zbog ozljede neće biti Barbara Matić.

– Iznimno smo ponosni na Europski kup koji raste iz godine u godinu. Sport i turizam mogu napraviti puno zajedno, a u Dubrovniku se pokazuje prava sinergija toga – rekla je predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak.

Hrvatske judoke su zadovoljni ždrijebom, a prvo ime Europskog kupa, Ivana Šutalo, koja se bori u kategoriji preko 78 kilograma, na početku natjecanja dočekuje pobjednicu Zrinke Miočić i Francuskinje Dupin.

– To je ‘naša’ kategorija, imamo pet predstavnica, u kojoj europska prvakinja Šutalo i Ivana Maranić imaju najviše šanse i nadam se hrvatskom finalu – rekao je izbornik ženskih reprezentacija Vladimir Preradović.

U Dubrovniku je trebala nastupiti i hrvatska olimpijka iz Rija, Barbara Matić (do 70 kg), ali zbog ozljede skočnog zgloba samo dan uoči ždrijeba, Splićanka će propustiti dubrovački turnir. Uz nju, Dubrovnik će zbog ozljede propustiti i Karla Prodan.

U kategoriji do 52 kilograma Andrea Bekić, povratnica nakon ozljede, bori se s Francuskinjom Herate, a uspjeh bi bila medalja. U jednoj od najjačih kategorija za hrvatske judašice, do 57 kg, Tena Šikić i Tihea Topolovec bi se mogle naći u polufinalu.

– Zasigurno će i Iva Oberan biti vrlo motivirana da ukaže na sebe i pokaže dobre borbe – kaže Preradović, dok u kategoriji do 63 kg najjača hrvatska imena su Lucija Babić i Maja Blagojević koje su u istom dijelu ždrijeba.

U muškoj konkurenciji Marko Drašković u kategoriji do 66 kilograma dočekuje Lazića (BIH), dok se Marko Kumrić u kategoriji do 100 kilograma bori protiv Talijana Ardizija. U kategoriji iznad 100 kg prvi nositelj je Ivan Čović i medalja bi bila pozitivan, ako ne i očekivani rezultat.

U subotu i nedjelju kvalifikacijski dio počinje u 10 sati. Svečano otvorenje i finalni blok je u subotu u 16 sati, dok je finalni blok u nedjelju u 15 sati.

Kompletan ždrijeb može se pronaći na www.ippon.org, gdje će se moći pratiti i rezultati uživo.

 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana