Natrag
17.2.2019 05:35

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zdenko Bulić: Kazne su preblage!

31.7.2013 @ 12:33 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora Zdenko Bulić u prvom komentaru na presude za ratni zločin u Morinju ističe kako su izrečene kazne preblage.

– U ime svih dvjestotinjak bivših logoraša koji su proživjeli pakao Morinja, onih koji su u tom logoru ubijeni, a i danas umiru od posljedica, smatram kako su, s obzirom na težinu djela koje su počinili, kazne za te zločine preblage. Čekat ćemo odluku Apeliacionog suda, prosvjedovat ćemo i nećemo stati na tome – kazao je za duList Bulić.

Dodao je kako će Društvo logoraša tražiti da se postupak vrati na suđenje u Republiku Hrvatsku.
– Ako se to ne dogodi pokrenut ćemo neovisni sudski postupak – kazao je Bulić te dodao kako iz vrha države nisu dobili traženu reakciju nakon prosvjeda na granično prijelazu Karasovići krajem ožujka.

– Dobili smo odgovor jedino od predsjednika sabora, koji nam je odgovorio kako je naše zahtjeve i stavove primio na znanje. Takva nezainteresiranost države za ovaj postupak vjerojatno je posljedica politika izglađivanja odnosa s Crnom Gorom. A Crna Gora nije htjela podići otpužnica za osobe za koje imenom i prezimenom znamo da su bili i sudjelovali u zlostavljanju u logoru Morinj – izjavio je Bulić.

– Zbog toga ću zamoliti hrvatske insititucije da povedu računa o tome da budu sigurni da mi na ovome nećemo stati. Ostaje pitanje obeštećenja žrtvama, gdje je naših oko 250 zahtjeva u Podgorici stavljeno sa strane, u fazu mirovanja dok se ne završi sudski proces – kazao je Bulić.

Podsjetimo, podgorički Viši sud osudio je Špira Lučića i Bora Gligića na po tri godine zatvora, Iva Gojnića na dvije, dok je Ivo Menzalin dobio četiri godine robije, za ratni zločin u logoru Morinju 1992. godine.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana