Aktualno

Zdenko Bulić: Kazne su preblage!

Zdenko Bulić (Društvo logoraša)

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatskog društva logoraša srpskih i crnogorskih koncentracijskih logora Zdenko Bulić u prvom komentaru na presude za ratni zločin u Morinju ističe kako su izrečene kazne preblage.

– U ime svih dvjestotinjak bivših logoraša koji su proživjeli pakao Morinja, onih koji su u tom logoru ubijeni, a i danas umiru od posljedica, smatram kako su, s obzirom na težinu djela koje su počinili, kazne za te zločine preblage. Čekat ćemo odluku Apeliacionog suda, prosvjedovat ćemo i nećemo stati na tome – kazao je za duList Bulić.

Dodao je kako će Društvo logoraša tražiti da se postupak vrati na suđenje u Republiku Hrvatsku.
– Ako se to ne dogodi pokrenut ćemo neovisni sudski postupak – kazao je Bulić te dodao kako iz vrha države nisu dobili traženu reakciju nakon prosvjeda na granično prijelazu Karasovići krajem ožujka.

– Dobili smo odgovor jedino od predsjednika sabora, koji nam je odgovorio kako je naše zahtjeve i stavove primio na znanje. Takva nezainteresiranost države za ovaj postupak vjerojatno je posljedica politika izglađivanja odnosa s Crnom Gorom. A Crna Gora nije htjela podići otpužnica za osobe za koje imenom i prezimenom znamo da su bili i sudjelovali u zlostavljanju u logoru Morinj – izjavio je Bulić.

– Zbog toga ću zamoliti hrvatske insititucije da povedu računa o tome da budu sigurni da mi na ovome nećemo stati. Ostaje pitanje obeštećenja žrtvama, gdje je naših oko 250 zahtjeva u Podgorici stavljeno sa strane, u fazu mirovanja dok se ne završi sudski proces – kazao je Bulić.

Podsjetimo, podgorički Viši sud osudio je Špira Lučića i Bora Gligića na po tri godine zatvora, Iva Gojnića na dvije, dok je Ivo Menzalin dobio četiri godine robije, za ratni zločin u logoru Morinju 1992. godine.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija