Natrag
22.3.2019 07:24

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zbog slabe zarade u Poreznu na ‘raport’!

17.8.2015 @ 8:59 Baldo Marunčić Grad
4;4

Podijelite:

Knjigovođa me obavijestio da se u Poreznoj upravi moram očitovati o prometu manjem od 500 kuna, koji sam ostvario jednog dana u srpnju – prepričava nam svoje neugodno iskustvo s Poreznom upravom dubrovački poduzetnik, jedan od mnogih koji su početkom kolovoza dobili poziv da opravdaju svoje, za Poreznu upravu ispodprosječno poslovanje.

Naime, poduzetnik koji je barem jedan dan u srpnju ostvario promet manji od 500 kuna očito je u nekom kompjuteru u Zagrebu upalio crvenu lampicu. Za Poreznu upravu postao je ‘osumnjičenik’.

‘Zahvatili puno šire’

-Došao sam na šalter u dubrovačkoj ispostavi i tamo su gospođe na šalteru bile ljubazne. Znale su da je malo ‘škakljiva’ situacija jer mi je ovo bio prvi put u takvoj situaciji. Dali su mi dva papira, formulara koje sam trebao popuniti. Jasno je tamo stajalo objašnjenje kako se sve to radi na traženje Ministarstva financija, navodno zbog većeg broja turista i učinka fiskalizacije – kaže nam naš sugovornik.

Više o ovoj temi čitajte u tiskanom izdanju DuLista, koji je od ove srijede na svim kioscima!

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana