Aktualno

ZBOG BACANJA LEŽALJKI U MORE Odbačena kaznena prijava protiv Igora Legaza

ZBOG BACANJA LEŽALJKI U MORE Odbačena kaznena prijava protiv Igora Legaza

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku odbacilo je kaznenu prijavu protiv Igora Legaza koju je tvrtka Dubrovački zalasci sunca podnijela zbog oštećenja tuđe stvari.

Podsjetimo riječ je o bacanju u more 43 ležaljke u vlasništvu Dubrovačkih zalazaka sunca na plaži ispod hotela Adriatic, ali, kako se navodi u objašnjenju odluke o odbacivanju kaznene prijave, iz Legazovih postupaka ne proizlazi da je imao namjeru oštetiti te ležaljke te ‘nije nedvojbeno da bi uopće njegovim postupcima došlo do bilo kakvih oštećenja tih ležaljki, što poglavito proizlazi iz snimke koja je dostavljena, a na kojoj je vidljivo da osumnjičenik uzima u ruke ležaljku, nosi je izdignutu do ruba obale, a potom je spušta u obalu, a da je pritom u niti jednom trenutku ne povlači po betonskom dijelu obale’.

-Ne može se sa sigurnošću zaključiti da bi prilikom povlačenja ležaljki nastala oštećenja na njoj jer je očigledno da su te ležaljke korištene te su se i nakon vađenja iz mora povlačile po betonu pa su eventualna oštećenja mogla nastati i tada, kako to navodi osumnjičenik u svojoj obrani. Ukoliko je do oštećenja došlo ona su neznatna te nije nedvojbeno da je nužno sanirati takva oštećenja pošto su takva oštećenja uobičajena i prilikom redovitog korišenja ležaljki, poglavito na betonskom predjelu obale. Stoga ne postoje činjenice na osnovu kojih se može razborito vjerojatnim zaključiti da je osumnjičenik počinio kazneno djelo. Dakle, nema osnovane sumnje kao faktičke osnove za pokretanje kaznenog postupka – navodi se u obrazloženju.

Detaljnije pročitajte na priloženim fotografijama.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist