Aktualno

ZAVRŠIO MEMORIJALNI MARATON Biciklisti poručili: Za zaborav je prerano

ZAVRŠIO MEMORIJALNI MARATON Biciklisti poručili: Za zaborav je prerano

Jedanaestu godinu zaredom u Dubrovniku je završen memorijalni biciklistički ultramaraton, koji je krenuo s Ovčare 1. kolovoza. Na put dug 1100 kilometara uputila su se 32 biciklista, među njima i osam žena. Najmlađi sudionik ima 15, a najstariji 74 godine. Biciklisti su dočekani na Mostu dr. Franja Tuđmana.

Inače, ovaj se ultramaraton održava povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u organizaciji udruge Slavonsko Brodski Biciklist, a kako je istaknuo predsjednik udruge Siniša Safunđić, održava se u spomen na sve poginule hrvatske branitelje.

Ova biciklistička utrka se održava u sedam etapa, biciklisti dnevno voze oko 160 kilometara, a na svom putu prolaze kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu te na spomen-obilježjima paljenjem svijeća odaju počast svim stradalima.

-Ovim činom poslali smo poruku: za zaborav je prerano – poručio je iz Dubrovnika Safunđić. Rekao je i kako svake godine imaju više sudionika, a izrazio je nadu kako će se ubuduće još više povećavati i broj žena.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist