Sport

ZAVRŠIO DUBROVNIK DUD BOWL Mladi domaći tenisači odnijeli prva mjesta

ZAVRŠIO DUBROVNIK DUD BOWL Mladi domaći tenisači odnijeli prva mjesta

Jako sam zadovoljan rezultatom, nisam očekivao da ću pobijediti i turnir mi se svidio. Dosta sam se uspio družiti s natjecateljima iz drugih država, a idem i na međunarodne turnire, sljedeći je u Austriji – rekao je 13-godišnji Dorian Salopek iz Obuljena na dodjeli nagrada Dubrovnik DUD Bowl teniskog turnira gdje je osvojio prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji.

Uz Doriana, prvo mjesto u pojedinačnoj kategoriji do 13 godina također je osvojila natjecateljica iz Hrvatske, Nera Tešankić. Drugo mjesto među djevojčicama do 13 godina zauzela je Iva Ivanova iz Bugarske, dok je među dječacima to mjesto pripalo Zachu Stephensu iz Velike Britanije.

U kategoriji dječaka do 11 godina prvi je bio Ivan Ivanov iz Bugarske, a drugi Shotaro Yamamoto iz Japana. Od djevojčica prva je bila Iva Lakić iz Crne Gore, a druga Eden Mayorkes iz Izraela.

Podsjetimo, Dubrovnik DUD Bowl ove godine okupio je 150 mladih igrača iz preko 50 država svijeta, a o važnosti turnira nešto je rekla i Jelena Kostanić-Tošić, sportska direktorica Hrvatskog teniskog saveza.

– Ovakvi turniri su za naše igrače jako važni jer ne moraju putovati u strane države da bi dobili to iskustvo. Ove godine imamo dvoje finalista i presretni smo s rezultatima. S obzirom na to da smo osvajači Davis Cupa mislim da postoji velik interes za tenisom, s dobrim razlogom. Pokušavamo raditi na tome da se to još razvija kroz teniske škole, a pokušat ćemo provesti još neke programe i projekte da bi povećali interes – istaknula je.

– Prije ovog turnira napravili smo jedan pripremni kamp u kojem je sudjelovala naša reprezentacija u uzrastima od 11 do 13 godina. Do 11 godina imali smo po dvije djevojčice i dva dječaka, a do 13 godina imali smo tri djevojčice i tri dječaka. Kamp je trajao pet dana, uz cjelodnevne programe. Mislim da smo odradili dobar posao, što se može vidjeti po rezultatima. Za Dud Bowl već cijeli svijet zna i prepoznaje, igrači iz cijelog svijeta dolaze tu i djeci to sigurno predstavlja jedan motiv, kad vide sve te igrače kako se bore, kako treniraju, kako igraju i stječu nova prijateljstva – zaključio je Dražen Stojić, pomoćnik izbornika reprezentacije za uzraste od 12 do 14 godina.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist