Natrag
20.3.2019 22:43

facebook

twitter

google

rss

dulist

Završen festival “Kenova?”

10.10.2011 @ 10:44 Baldo Marunčić Kultura
7;7

Podijelite:

Jednodnevni festival “Kenova?”, održao se u Kotoru 8. listopada i okupirao kotorski stari grad audio i video radovima, performansima te plakatima umjetnika koji su se predstavili zajedničkom izložbom “20 godina poslije – dubrovačka umjetnička scena u Kotoru”.

 Izložbom i recitiranjem poezije Milana Milišića, u Palači Bizanti u Kotoru je na simboličan način obilježeno dvadeset godina od napada JNA i crnogorskih dobrovoljaca na Dubrovnik.
 
“Imali smo namjeru da okupirati cijeli grad radovima, ali uspjeli smo samo okupirati općinu”, kazao je na otvaranju dubrovački umjetnik i jedan od organizatora festivala, Slaven Tolj.
 
Festival “Kenova?” na ovaj je način kotorskoj publici predstavio presjek suvremene dubrovačke umjetničke scene, ali i kroz zbližavanje umjetnika ova dva grada podsjetio na dvadeset godina od početka napada na Dubrovnik.
 
Izložbu su organizirali Art Radionica Lazareti iz Dubrovnika i Bokeljska inicijativa iz Kotora, uz pomoć Općine Kotor, Konzulata Republike Hrvatske u Kotoru i Hrvatske gospodarske komore.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana