Aktualno

Zaustavite ih! Seksaju se ispred Katedrale

Zaustavite ih! Seksaju se ispred Katedrale

Dubrovački kantautor Ibrica Jusić koji je nedavno spriječio krađu zastave Dubrovačkih ljetnih igara s Orlandova stupa, kao i samog Orlandova mača, nije nimalo zadovoljan situacijom u Gradu.

Čak i više, ogorčen je i smatra je sramotnom. Nije to više njegov Grad u kojem je rođen, kaže, a posebno je nezadovoljan odnosom gradskih vlasti prema njemu.

Iako je 48 godina pjevao na svojim skalinima od Dominikanaca, ove godine promijenio je lokaciju. Sada svoje noćne koncerte drži na ulazu u klaustar Dominikanskog samostana.

– Ovo nije moj Dubrovnik kojeg volim i kojeg nosim u srcu. Počet ću sa skalinima od Dominikanaca na kojima više ne mogu pjevati, nakon punih 48 godina. I to zbog ventilacije gospođe Marije, koja je krasna osoba, i koja ima krasni butik. Ali četiri godine se s njome borim da mi od ponoća do 2 ujutro ugasi ventilaciju,  no to je za nju prekomplicirano. Tako sam zadnje tri godine nosio kušin koji sam gurao u tu ventilaciju. Pa su mnogi mislili da dolazim tu prespavat – objašnjava razloge zbog kojih je promijenio svoju dugogodišnju lokaciju.

Ibrica se jadnostavno ne može pomiriti niti s činjenicom da Dubrovnik pohode „horde divljaka – turista“ koji za sobom ostavljaju samo nered.

U ovom broju duLista koji je u prodaji od utorka, pročitajte Jusićevo viđenje Grada i umjetnosti. Otvoreno govori i o nekim prošlim, prema njegovom mišljenju, ljepšim vremenima.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist