Zanimljivosti

‘ZAŠTITIMO NAŠE VRSTE’ Slavimo Dan planeta Zemlje

Dan planeta Zemljeo bilježava se svakog 22. travnja u više od 150 zemalja diljem svijeta, a ovogodišnji dan obilježeva se pod sloganom Zaštitimo naše vrste.

Ideju obilježavanja Dana Zemlje je prvi put na konferenciji UNESCO-a 1969. godine predstavio mirovni aktivist John McConnell te je iste godine dizajnirana tzv. Zastava Zemlje, a sam je naziv ‘Earth day’ prvi put upotrijebio 21. ožujka 1969. godine gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje.
U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine. Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.
Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština Ujedinjenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Pročitajte još

‘DA VI NISTE HRABRI BILI…’ Naši srednjoškolci sudjelovat će na posebnoj radionici na temu Domovinskog rata

Dulist

Sniježnica je zabijelila!

Dulist

GRADSKO VIJEĆE ZA MLADE Gimnazijalci o azilu, problemima u Komolcu, budućnosti Belvederea

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija