Grad

ZAŠTITA IZVORA OMBLE Vodovod i kanalizacija dovest će se na Ivanicu

ZAŠTITA IZVORA OMBLE Vodovod i kanalizacija dovest će se na Ivanicu

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je održan sastanak na temu naselja Ivanica u BiH, koja se nalazi u drugoj vodozaštitnoj zoni izvorišta rijeke Omble.

Uz gradonačelnika Mata Frankovića i njegovu zamjenicu Orlandu Tokić, sastanku su nazočili generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, voditeljica Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana Irina Putica, načelnik Općine Ravno iz BiH Andrija Šimunović i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli te predsjednik i član Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić i Vicko Begović.

Na sastanku je dogovoreno da će Vodovod Dubrovnik ishodovati građevinsku dozvolu za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu do granice s BiH, nakon čega će se kroz Međudržavno povjerenstvo za vode Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine dogovoriti nastavak izgradnje sustava te ishodovati dozvole za vodu i kanalizaciju cijelog područja Ivanice.

Ujedno je zaključeno kako se sva dokumentacija koja se odnosi na izgradnju infrastrukture vode i kanalizacije na području Ivanice treba usuglasiti s ovlaštenim institucijama na području RH, u cilju zaštite izvorišta Ombla.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović