Natrag
19.3.2019 03:26

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZAŠTITA IZVORA OMBLE Vodovod i kanalizacija dovest će se na Ivanicu

29.9.2018 @ 17:00 Dulist Grad

Podijelite:

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je održan sastanak na temu naselja Ivanica u BiH, koja se nalazi u drugoj vodozaštitnoj zoni izvorišta rijeke Omble.

Uz gradonačelnika Mata Frankovića i njegovu zamjenicu Orlandu Tokić, sastanku su nazočili generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, voditeljica Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana Irina Putica, načelnik Općine Ravno iz BiH Andrija Šimunović i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli te predsjednik i član Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić i Vicko Begović.

Na sastanku je dogovoreno da će Vodovod Dubrovnik ishodovati građevinsku dozvolu za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu do granice s BiH, nakon čega će se kroz Međudržavno povjerenstvo za vode Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine dogovoriti nastavak izgradnje sustava te ishodovati dozvole za vodu i kanalizaciju cijelog područja Ivanice.

Ujedno je zaključeno kako se sva dokumentacija koja se odnosi na izgradnju infrastrukture vode i kanalizacije na području Ivanice treba usuglasiti s ovlaštenim institucijama na području RH, u cilju zaštite izvorišta Ombla.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana