Grad

ZAŠTITA IZVORA OMBLE Vodovod i kanalizacija dovest će se na Ivanicu

Iz Gradske uprave izvijestili su kako je održan sastanak na temu naselja Ivanica u BiH, koja se nalazi u drugoj vodozaštitnoj zoni izvorišta rijeke Omble.

Uz gradonačelnika Mata Frankovića i njegovu zamjenicu Orlandu Tokić, sastanku su nazočili generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, voditeljica Vodnogospodarskog odjela za slivove južnog Jadrana Irina Putica, načelnik Općine Ravno iz BiH Andrija Šimunović i načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli te predsjednik i član Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić i Vicko Begović.

Na sastanku je dogovoreno da će Vodovod Dubrovnik ishodovati građevinsku dozvolu za vodovodnu i kanalizacijsku mrežu do granice s BiH, nakon čega će se kroz Međudržavno povjerenstvo za vode Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine dogovoriti nastavak izgradnje sustava te ishodovati dozvole za vodu i kanalizaciju cijelog područja Ivanice.

Ujedno je zaključeno kako se sva dokumentacija koja se odnosi na izgradnju infrastrukture vode i kanalizacije na području Ivanice treba usuglasiti s ovlaštenim institucijama na području RH, u cilju zaštite izvorišta Ombla.

Pročitajte još

NOVO RUHO TRSTENOG Radovi na uljepšavanju mjesta privedeni kraju

Dulist

Evo kad se u kolovozu neće moći ući na parkirališta oko Graca

Dulist

NAKON ŠEST GODINA Riba se vratila na Peskariju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija