Natrag
26.4.2019 03:55

facebook

twitter

google

rss

dulist

ZASTALI I (OT)PJEVALI NA RIVI Luce, Kate i Ivica Šerfezi u Cavtatu

5.3.2018 @ 22:27 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Ja i moja sestra Kate Katherine Rosenbaum, djevojačko Pervitić, prilikom jednog davnog slučajnog susreta 1996. ili 1997. sa ‘zlatnim’ Ivicom Šerfezijem u Cavtatu. Primjetio je naravno da smo ga malo boje pogledale, prišo i pita: ‘Ajde da čujem koju ćemo moju’ – ‘Suze liju plave oči’, a što bi drugo u momentu došlo na pamet. Tako smo baš ođe fermali i zajedno otpjevali refrem – zapisala je gospođa Luce Kocelj u grupi Zavazda Konavle.

Lijepa crtica tako je prigodna ovih dana kada je vječni Šerfezi ‘zavladao’ Konavlima – sve uz pomoć Konovizije i njenog prvog pobjednika Mata Dimnića Oluje, koji je osvojio ne samo nagradu, već i srca publike Šerfezijevim hitom ‘Mendozino’.

Ivica Šerfezi karijeru ‘zabavljača’, kako je to za sebe volio govoriti, obilježio je s nebrojeno puno uspjeha. U 46 godina našlo se tu 15 zlatnih ploča i milijunske naklade u suradnji sa skladateljem Nikicom Kalogjerom, i u duetu s Ljupkom Dimitrovskom.

Bio je iznimno uspješan pjevač koji je 60-ih godina i u SSSR-u izgradio zapaženu karijeru i zvjezdani status rasprodavši svojevremeno 150-ak koncerata. Glas o njemu nadaleko se čuo – baš kao i o Konoviziji danas!

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana