Županija

ZASLUŽNI POJEDINCI Udruga Sigurnost u prometu dodijelila priznanja ‘Boris Šprem’

ZASLUŽNI POJEDINCI Udruga Sigurnost u prometu dodijelila priznanja 'Boris Šprem'

Udruga Sigurnost u prometu svečano je dodijelila priznanja ‘Boris Šprem’ zaslužnim pravnim osobama i pojedincima za postignuća u području sigurnosti cestovnog prometa, posebice u smanjenju opsega i posljedica stradavanja.

Priznanje je nazvano po utemeljitelju i prvome predsjedniku Udruge Sigurnost u prometu pokojnom Predsjedniku Sabora RH, Borisu Špremu, a temeljeno je na Statutu Udruge.

Ovogodišnji dobitnici priznanja ‘Boris Šprem’ za 2018. godinu su: Z – 1 televizija, NEXTBIKE – Sustav javnih bicikala, Udruga za ukapljeni naftni plin – UNPN te načelnik Općine Župa dubrovačka gosp. Silvio Nardelli.

Gosp. Nardelli i Općina Župa dubrovačka dobili su priznanje za doprinos povećanju sigurnosti cestovnog prometa realizacijom niza infrastrukturnih projekata i zahvata te davanje potpore, sudjelovanja i domaćinstva općine Župa dubrovačka uspješnoj realizaciji projekta Udruge Sigurnost u prometu ‘VRATIMO DJECU NA IGRALIŠTA!’

U svom radu i djelovanju Udruga Sigurnost u prometu zauzima se za smanjenje broja prometnih nesreća, smrtno stradalih i teško ozlijeđenih osoba.

Udruga Sigurnost u prometu jedinstvena je neprofitna nacionalna udruga koja djeluje na području Republike Hrvatske i bavi se praćenjem, proučavanjem i unapređivanjem sigurnosti prometa, podizanjem razine prometne kulture i senzibiliziranjem javnosti i javne vlasti za stanje sigurnosti prometa, opseg i posljedice stradavanja u prometu.

Osnivači i članovi Udruge poznate su osobe iz javnog života, renomirani stručnjaci iz područja prometa, medicine, osiguranja, znanosti i gospodarstva.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist