Natrag
19.4.2019 21:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Zaprepašten sam i šokiran”

15.12.2011 @ 14:10 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Šokirani smo i zaprepašteni jučerašnjim izjavama gradonačelnika Andra Vlahušića i vijećnika Pera Vićana na Gradskom vijeću oko izgradnje groblja Dubac.

Nisam mislio da bi tako važan projekt kako za Župu dubrovačku, tako i za Grad Dubrovnik, mogao doći u pitanje – rekao je za duList načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli koji je upravo zbog toga otkazao jutrošnji sastanak s predstavnicima Grada Dubrovnika i tvrtke Groblje Dubac.  

– Osim što se cijeli projekt dovodi u pitanje, još se spominju i neke alternative na Nuncijati za koje prvi put čujem. Očito je riječ o nekoj dvostrukoj igri. Samo ću podsjetit da smo već duboko ušli u ovaj projekt o kojem ovisi 1600 obitelji kako iz Dubrovnika i Župe, koje čekaju da riješe svoj nedostatak grobnih mjesta, a u njega je dosada uloženo nešto manje od 5 milijuna kuna. 80 posto je uložio Grad, a 20 posto Općina Župa dubrovačka. Ovo je samo jedan nastavak problema koje smo imali s Libertasom, Vrtlarom, Vodovodom i to se nastavlja sa zajedničkom tvrtkom Groblje Dubac- dodao je Nardelli istaknuvši kako je ovakav potez „ krajnje neozbiljan“:

– Nismo na razini dječjeg vrtića, i tražim da mi se objasni koji su razlozi mogućeg dovođenja u pitanje projekt izgradnje groblja Dubac. Što se tiče izjave da nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, moram reći da postoji dio vlasnika koji su spremni prodat zemljišta. Dakle dio ljudi je za prodaju, a dio ne. U krajnjoj mjeri postoji mogućnost izvlaštenja, ali nama to nije u interesu, već nam je u interesu dogovoriti se s ljudima.

Izvlaštenje je moguće nakon donošenja Detaljnog plana uređenja – naglasio je Nardelli dodavši kako će se sastanak održati za nekoliko dana i da će tražiti od Grada Dubrovnika da se do Božića ili Nove godine održi zajednička prezentacija projekta da se javnost informira dokle se stiglo s projektom izgradnje groblja na Dupcu.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana