Natrag
22.4.2019 06:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zapošljavamo strance u građevini, turizmu…

24.2.2012 @ 18:01 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Iako je trenutno u Hrvatskoj 340 595 nezaposlenih osoba Vlada premijera Milanovića utvrdila je godišnju kvotu dozvola za zapošljavanje stranaca u ovoj godini.

Kvota se doduše donosi svake godine, no među dozvolama naći će se i one iz sektora graditeljstva, koje je primjerice na jugu Hrvatske debelo u krizi. Bez novih investicija za građevinare nema ni posla. Osim u graditeljstvu određena je i kvota za zapošljavanje stranaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Prema odluci Vlade godišnja kvota dozvola za novo zapošljavanje stranaca iznosi 988 dozvola, četiri su iz sektora graditeljstva, 614 spada na brodogradnju, te 145 na turizam i ugostiteljstvo. U kulturi će se moći zaposliti 53 stranca, u prometu njih 49, te zdravstvu čak 25. Na znanost i obrazovanje otpada 64 dozvole dok će u prerađivačkoj industriji posao moći naći 34 stranca.  
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana