Kultura

Zanima vas ‘ekstremno kazalište’? Dođite u Lazarete!

Zanima vas 'ekstremno kazalište'? Dođite u Lazarete!

Zanimljive radionice, nazvana ‘Kuća ekstremnog muzičkog kazališta’, te ‘Šahtofonija ‘Mao Tze’, odvijat će se u Art radionici Lazareti od 3. (s početkom u 16 sati) do 7. rujna.

Radionice se izvode na autentičnim instalacijama-Šahtofonima, i uz instrukcije za njihovu primjenu kroz grafičku partituru izrađenu za ovaj rad. Sva pripadajuća audio-video oprema je ona koja se inače koristi u umjetničkom radu DB Indoša, izvođenje i javna prezentacija na šahtofonima se dokumentira video snimkama nadzornih kamera koje se nalaze unutar šahtofona i time se proizvodi video partitura rada. Broj polaznika radionice je 4, a radionicu provodi autorski tim – Damir Bartol Indoš i Tanja Vrvilo. Projekt Radionice Šahtofonije sadrži rad na različitim modelima Šahtofona, dekodiranje grafičke kolorističke partiture koje uključuje instrukcije za instrumentalno, vokalno i gestualno izvođenje. U vremenu trajanja radionice pristupa se paralelnom istraživanju zvuka kroz zadanu grafičku partituru, glasovnim izvedbama tehnikama rezova i petlji, ritmiziranim kretanjima vezanim uz vibriranje oprugama, izvođenjem jednostavne algoritamske koreografije tijela Šahtofonista i Šahtofonistica.

Šahtofonija ‘Mao Tze’
Reapropriacija poeme W.Burroughsa ” mao tze : ta ta kan kan . . . .kan kan ta ta”, Burroughsove apropriacije cut- up poeme “Staljin” – Sinclair Beilesa. Politika rada se temelji na iskorištavanju Burroughsove pjesme i njenom naseljavanju njezinih istaknutih slova ili slogova trankripcijom kineskih slova i slogova, bavimo se proizvodnjom organiziranog kaosa u odnosu prema ustaljenoj proizvodnji reda, iskorištavanjem gramatike radi njezine degramatizacije, konstruiramo neodrživi zvučno-vizualni rad koji je ispao iz sistema. Jedno od ishodišta projekta je rad na postojanju pobunjenog jezika, njegovog oslobađanja i stvaranja potencijala za komunikaciju na tisućama novostvorenih jezika, prakticiramo teorijske postavke i umjetničke prakse proizašle iz situacionističke teorije o zarobljenom jeziku i cut up tehnike u radovima W.Burroughsa i Brien Gysona.

Više informacija pronađite ovdje.

 

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist