Natrag
19.2.2019 14:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Zamrzava se II mirovinski stup, uplate u proračun?

31.12.2013 @ 15:55 Baldo Marunčić Hrvatska

Podijelite:

Ako se društva za upravljanje obveznim mirovinskim fondovima ne uključe aktivnije u kapitalno financiranje energetskih i drugih državno-privatnih i pravnih projekata, Vlada bi mogla zamrznuti uplate u drugi mirovinski stup i taj novac usmjeriti u državni proračun.

To je u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju kazao Slavko Linić, ministar financija.

Linić je rekao kako Vlada u idućoj godini procjenu ekonomskog rasta temelji velikim dijelom na investicijama javnog sektora, što uključuje i izgradnju termoelektrana. Ako se obvezni mirovinski fondovi ne uključe aktivno u te projekte, mogli bi nastati zastoji u njihovoj relizaciji, što bi umanjilo gospodarski rast, a time i prihode državnog proračuna. Stoga bi jedino rješenje bilo zamrzavanje drugog stupa i prebacivanje tog novca u proračun, kazao je, među ostalim, Linić. Riječ je o 5 milijardi kuna godišnje.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana