Aktualno

Zamjenik Cebalo na otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno

Zamjenik Cebalo na otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno

Zamjenik župana Joško Cebalo nazočio je svečanom otvaranju reciklažnog dvorišta u Općini Slivno vrijednog više od dva milijuna kuna. Ovom prilikom Cebalo je istaknuo kako je Općina Slivno jedna od prvih općina u našoj županiji koja je prepoznala i krenula izvršavati svoje obveze u suvremenom prikupljanju otpada.

– Vjerujemo da će sve ostale jedinice lokalne samouprave krenuti u istom smjeru. Dubrovačko – neretvanska županija je u realizaciji ovog projekta sudjelovala preko naše razvojne agencije DUNEA koja je pripremila ovaj projekt i evo sa zadovoljstvom možemo istaknuti da je ovaj projekt sufinciran s 85 postotnim iznosom iz fondova EU – rekao je zamjenik Cebalo.

Istaknuo je kako Dubrovačko-neretvanska županija aktivno radi na realizaciji Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje.

– Trenutno imamo lokacijske dozvole za većinu od 6 pretovarnih stanica koje koje su sastavni dio ovog projekta. Isto tako u prvim mjesecima 2019 godine očekujemo ishođenje lokacijske dozvole za sami Centar i nakon toga nastavak tog za našu županiju prevažnog projekta. Iako bi svi voljeli da je on već gotov, to je spor i ponekad gotovo bolno kompliciran proces. No to je ujedno i projekt vrijedan 60 milijuna eura koji se mora napraviti po pravilima od početka do kraja kako bi zaživio, a ne sumnjam da hoće i to kroz nekoliko godina – rekao je zamjenik Cebalo.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist