Koronavirus u Hrvatskoj

Žalio se na premetačinu osobnih stvari, a u izolaciju pokušao unijeti konop s kukom!

Žalio se na premetačinu osobnih stvari, a u izolaciju pokušao unijeti konop s kukom!

Nakon što smo objavili tekst oboljelog od COVID-19, koji je smješten u novoformiranom sekundarnom centru u Studentskom domu, pokušali smo doznati koja su pravila i što sve oboljeli može imati sa sobom. Naime, kako smo neslužbeno doznali, problematičan je bio konop s kukom kojega je obitelj pokušala dostaviti oboljelom u sobu. Konopom je oboljeli navodno želio sebi u sobu dovlačiti hranu kroz prozor nakon što naruči vanjsku dostavu. I sam oboljeli nam je potvrdio da je riječ o konopu, ali nije želio ulaziti u detalje.

Tražili smo komentar ove apsurdne situacije i iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

– Riječ je o pacijentu koji se nalazi u Studentskom domu, kojemu je potvrđena COVID-19 infekcija, a smješten je tamo jer prema vlastitim izjavama nije kod kuće imao uvjete za samoizolaciju. Prilikom ulaska u Studentski dom on kao i ostali pacijenti su upoznati s kućnim redom i protokolom, kao i s popisom stvari koje se smiju odnosno ne smiju unositi – očitovali su se za DuList iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije.

Inače, sobu je ovaj pacijent, kako bi što lakše prebrodio dane u izolaciji, opremio vlastitim TV-om i kuhalom, ali i ostalim stvarima koje je naravno smio unijeti u svoju sobu, jer se nalaze na popisu dozvoljenih stvari. Konop to ni u kojem slučaju nije, jer napominju nam naši sugovornici, time je dovedeno u pitanje zdravlje pacijenta, ali i daljnje širenje zaraze koja se mogla dogoditi prilikom dostave hrane oboljeloj osobi.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist