Aktualno

ŽALBA STRABAGA ODBIJENA Grcima posao pristupne ceste Pelješkog mosta

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je žalbu austrijskog Strabaga na odluku Hrvatskih cesta da grčki Avax gradi dionicu pristupne ceste Pelješkom mostu Sparagovići – Doli uključujući i stonsku obilaznicu. Na ovu odluku Strabag se više ne može žaliti, ali može pokrenuti upravni spor pred Visokim upravnim sudom.

No, to ne odgađa potpisivanje ugovora i početak izgradnje dionice ceste što bi se, prema neslužbenim informacijama, moglo dogoditi već sljedeći mjesec.

Ovom odlukom DKOM-a završena je saga oko izbora izvođača radova južne dionice pristupne ceste Pelješkom mostu.

Ponude na javnom natječaju za ovu dionicu otvorene su još u lipnju prošle godine, a Hrvatske ceste su odluku o odabiru donijele tek krajem veljače ove godine.

Avax je ponudio da će 18 kilometara ove dionice izgraditi za 511,5 milijuna kuna dok je procijenjena vrijednost radova bila 449,1 milijun kuna.

Rok za izgradnju ove dionice je 28 mjeseci, donosi Jutarnji.

Pročitajte još

PROMETNA U ROŽATU Pod utjecajem alkohola izletio s kolnika i udario u dva parkirana vozila

Zvonimir Pandža

OD SUTRA Autobusna linija na Šipanu ima novi vozni red

Dulist

NOVE ODLUKE STOŽERA Ukidaju se ograničenja za vjenčanja, sprovode, javna okupljanja…

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija