Natrag
19.2.2019 14:07

facebook

twitter

google

rss

dulist

‘Zakoračimo ponosno u Europu!’

3.7.2013 @ 12:27 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Velika je čast biti među prvim izabranim predstavnicima Hrvatske u Europskom parlamentu – izjavio je Oleg Valjalo, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu (SDP), izjava povodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji.

– Iskreno se veselim što ću svojim radom moći doprinijeti daljnjem napretku naše zemlje i ovim putem želim još jednom zahvaliti hrvatskim građanima što su mi ukazali povjerenje da budem njihov glas u Europskoj uniji. Osjećam silan ponos jer smo uspješno završili jedan vrlo iscrpan pregovarački proces, ispunili svoje zadatke te pokazali da zaslužujemo biti dijelom snažne zajednice zemalja kojoj je cilj izgradnja trajnog mira i ekonomskog prosperiteta. Veliki dio posla smo obavili i, ako iskoristimo iskustva i znanja drugih zemalja članica, Europska unija može biti izvrstan okvir za razvoj i napredak Hrvatske. O tome vrijedi razmisliti te učiniti sve da svoju dobru priliku ne prokockamo. Mogu samo potvrditi da nam visoki dužnosnici drugih zemalja žele sve najbolje na tom putu i da sam osobno osjetio veliku radost europskih kolega jer Hrvatska postaje dvadeset i osmom članicom EU. Moji kolege u Parlamentu svakako vjeruju da ćemo mi svojim posebnostima doprinijeti Europskoj uniji i zajedničkom napretku. Moram posebno istaknuti i da sve više raste razumijevanje za povezivanjem hrvatskog, tj. europskog teritorija. Za nas u Dubrovniku to je od posebne važnosti. Puno posla je svakako još pred nama, ali nesumnjivo imamo razloga biti vrlo sretni zbog postignutih rezultata. Zato, dragi prijatelji, zakoračimo ponosno u Europu! – naglašava Valjalo. 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana