Kultura

Zajednički koncert s gostima iz Dakote

Dubrovački komorni zbor i Koncertni zbor Državnog sveučilišta Sjeverne Dakote održat će koncert u utorak, 15. svibnja u Crkvi sv. Ignacija s početkom u 20 sati.

 
U sklopu priprema za odlazak na Međunarodno natjecanje pjevačkih zborova koje se održava u Zadru od 17. do 20. svibnja ova dva zbora će dubrovačkoj publici predstaviti repertoar kojega su pažljivo pripremali za spomenuto natjecanje. Podsjećamo, Dubrovački komorni zbor upravo je u Zadru nekoliko puta ostvario iznimno zapažene rezultate, a članovi zbora, kao i njihov voditelj Frano Krasovac uložili su puno truda kako bi i ove godine dostojno predstavljali Dubrovnik u samom vrhu zborskog a capella pjevanja.

Uz Dubrovčane, publici će se predstaviti i Koncertni zbor Državnog sveučilišta Sjeverne Dakote. Riječ je o ansamblu s dugom tradicijom izvođenja djela na visokoj umjetničkoj razini. Izvode skladbe od renesansnih do suvremenih autora.

Od 1990. godine sudjelovali su na devet regionalnih i nacionalnih skupova Američke udruge dirigenata pjevačkih zborova (ACMA) i Nacionalne udruge za glazbeno obrazovanje (MENC). Zbor je snimio preko trideset nosača zvuka i premijerno izveo nekoliko djela od kojih su među zadnjima djela Dalea Walanda Leaves i Nancy Hill Cobb When Music Sounds. U svibnju 2008. godine bili su na turneji po Poljskoj, Češkoj i Austriji, a ove godine posjećuju Hrvatsku i Italiju.

Njihova dirigentica Jo Ann Miller ugledna je profesorica na Državnom sveučilištu Sjeverne Dakote (NDSU) i ravnateljica za zborske aktivnosti. Zborskom glazbom bavi se već 35 godina. Kao ravnateljica zborskih aktivnosti na Državnom sveučilištu Sjeverne Dakote sa svojim zborovima putuje u inozemstvo kao i diljem SAD-a često nastupajući na konvencijama ACDA-e i NC-ACDA-e. Dra. Miller također je umjetnička ravnateljica Baroknog festivala NDSU-a i zbor-majstor Simfonijskog orkestra Fargo Moorheada. Nedavno je proglašena Uglednom sveučilišnom profesoricom što je najveće priznanje nastavničkom osoblju fakulteta koje odaje Državno sveučilište Sjeverne Dakote.

 

Pročitajte još

MOGUĆNOSTI SURADNJE Sastanak Igara, Grada Dubrovnika i francuskog Ministarstva kulture

Dulist

IGRA I VEČERAS Maestralna predstava ‘Tko pjeva zlo ne misli’

Dulist

‘RENESANSNI VRT’ Treći koncert u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, požurite po gratis ulaznice!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija